Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lasse Sigfridsson: "De tog mitt levebröd ifrån mig"

Lasse Sigfridsson. Foto: CHRISTER WAHLGREN
Lasse Sigfridsson. Foto: CHRISTER WAHLGREN

Lasse Sigfridsson sparkades från Lasse Stefanz. 

Efter en utdragen fejd med sina tidigare bandkolleger har han spelningar och en ny singel på gång i sommar. 

– Det förringar inte vad de gjorde, de tog mitt levebröd i från mig, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Basisten Lasse Sigfridsson, 64, sparkades från Lasse Stefanz. Det råder delade meningar om varför och han äger fortfarande 20 procent av bandets aktiebolag. Fejden mellan Lasse Sigfridsson och de forna bandmedlemmarna blev en följetong. Tvisten handlade om aktieutdelningen från 2013 och det rörde sig om 170 000 kronor. 

Bakgrunden till tvisten är en bolagsstämma år 2013. Enligt Lasse Sigfridsson hade han, enligt ett förslag på bolagsstämman den 7 maj 2013, rätt till 170 000 kronor i aktieutdelning och 100 000 kronor i royaltys från bandets bolag.

LÄS MER: Här trotsar de Olle Jönsson i sändning 

De kvarvarande bandmedlemmarna Olle Jönsson och Christer Eriksson har däremot hävdat att bolagsstämman hölls först två månader senare - och då hade förutsättningarna ändrats och aktieutdelningen till samtliga ägare var lägre.

Lasse Sigfridsson: "De tog mitt levebröd ifrån mig"

Lasse Sigfridsson är nu aktuell med spelningar och en ny turné, och i en intervju med Aftonbladet säger han att han inte vill prata så mycket om fejden.

– Det förringar inte vad de gjorde, de tog mitt levebröd i från mig. Jag fick slita som ett djur när jag fick sparken,  det var inte en krona som kom in på mitt konto. Det tog faktiskt ett halvår, när det första plattan kom, innan arrangörerna fattade att jag tänkte fortsätta med musik och bokningarna kom in, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: Jönsson slår tillbaka i Lasse Stefanz-bråket 

Han berättar att han då och då tänker på bråket, framför allt när det skrivs i tidningarna.

–  Varje gång de uttalar sig dumt i nån tidning och försöker framstå som att de inte gjort nåt fel, då kommer det upp till ytan igen. Man blir irriterad. De försöker framställa det som att jag gjorde något fruktansvärt som gjorde att de var tvungna att sparka mig. Det är fruktansvärt att läsa, det var inte alls på det viset, men det kommer nog alltid vara så, så jag får försöka leva med det, säger Lasse Sigfridsson till tidningen.

Olle Jönsson: "Vi önskar honom lycka till"

Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson vill inte kommentera bråket, skriver Aftonbladet. 

– Jag förstår att han säger så, han vet vad det gäller. Vi önskar honom all lycka till med spelningar och karriären, säger han till tidningen.

Turerna i Lasse Stefanz-bråket

Sigfridsson lämnar. 2013 meddelade Lasse Stefanz att Lasse Sigfridsson lämnat bandet. Sigfridsson hävdade att han blivit uppsagd, bandmedlemmarna att han lämnat frivilligt.

Sigfridsson stämmer. I samband med att Sigfridsson tvingades lämna Lasse Stefanz beslutade Sigfridsson tillsammans med Lasse Stefanz medlemmar att LS Musik AB, bandets aktiebolag, skulle dela ut 9 150 000 kronor till aktieägarna. Varje ägare skulle alltså få ut 1 830 000 kronor, enligt Sigfridsson.

I stället har endast 1 660 000 kronor betalats ut, enligt Sigfridsson. Därför lämnade han tidigare i år in en stämningsansökan och krävde att de 170 000 kronorna skulle betalas ut.

Stämmer skivbolaget. Stämningen var ett komplement till den stämning han lämnade in i mars i år, där han även stämde skivbolaget Warner Music för att de, i motsats till vad Sigfridsson bett om, fortsatt betala in hans royaltypengar till LS Musik AB i stället för till honom själv, menar Sigfridsson. Kravet gällde då 100 578 kronor plus ränta för utebliven royalty.