Lasse Lönndahl, 80, fick föras akut till sjukhus efter att ha känt sig matt i flera dygn och varit nära att svimma. Därför tvingades han ställa in sin medverkan i kvällens "Bingolotto". Foto: LEIF JACOBSSON
Lasse Lönndahl, 80, fick föras akut till sjukhus efter att ha känt sig matt i flera dygn och varit nära att svimma. Därför tvingades han ställa in sin medverkan i kvällens "Bingolotto". Foto: LEIF JACOBSSON

Lasse Lönndahl akut till sjukhus

Publicerad
Uppdaterad
Lasse Lönndahl, 80, har ställt in sin medverkan i kvällens "Bingolotto".
Anledningen är att sångaren fick föras akut till sjukhus i torsdags.
- Lars hade varit matt och trött i några dagar. I torsdags så vek sig benen under honom, säger Gudrun Gedda som är mor till Lasses dotter.
Han räknas till en av våra största artister. Lasse Lönndahl har under sin karriär haft en mängd låtar på topplistorna och turnerat flitigt i folkparkerna. I kväll var det tänkt att "Sveriges Frank Sinatra" skulle medverka i "Bingolotto", och vara fokus för programpunkten "Här är ditt liv".
I stället ligger Lasse Lönndahl nu inlagd på sjukhus. Efter att ha känt sig matt i flera dygn, vek sig benen på honom. Han var på god väg att svimma och bad om hjälp att få en ambulans.

Trolig infektion


- När han kom in tog läkarna alla upptänkliga prover, men de hittade inget ordentligt fel. Därför är Lars under utredning. Det är troligen en infektion. Men under helgen avstannar arbetet på sjukhuset, och därför måste han ligga kvar, säger Gudrun Gedda som var den som ringde efter ambulans.

Ovanligt avhopp

- Han känner sig väldigt trött, säger Gudrun Gedda.
Är han orolig nu?
- Han känner sig trygg. Men är naturligtvis förtvivlad över att behöva ställa in. Det har han bara gjort en gång tidigare.
Lasse Lönndahl ersätts med Thorleif Torstensson i Thorleifs.
En lättnad för "Bingolotto"-programledaren Lotta Engberg som ett tag verkade bli utan gäst.
- Det är tråkigt att Lasse inte mår bra. Men nu ska Lasse bara tänka på sig själv och bli kry, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag