Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lasse Kronér vill göra om kontraktet med SVT

Ur arkivet: Jessica Anderssons hyllning av Kronér
Lasse Kronér fick leta mat och vatten i äventrysprogrammet.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Lassé kronér, Linda Pira, Magdalena Kowalczyk och Marcus Schenkenberg. Alla deltar i ”The Island”.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Lasse Kronér har inga planer på att sluta göra ”Doobidoo”.
Foto: SVT

21 dagar på en öde ö.

Det första Lasse Kronér gjorde efter ”The island” hemma i Sverige var att titta på ”Cast away”, klassikern från 2000 där Tom Hanks överlever fyra år på en öde ö tillsammans med volleybollen Wilson.

– Han gör ju helt fel, konstaterar programledaren. 

Discovery plus ”The island Sverige” spelades in under tre veckor i augusti i fjol på en ö utanför Panamas kust och Lasse Kronér var en av sju svenska kändisar som medverkade.

Första säsongen sändes i fjol – och då handlade det ”bara” om två veckor. Nu ville Discovery spetsa till det ytterligare och la på en extra vecka. När Kronér fick frågan var det långtifrån självklart att han skulle ställa upp.

– Jag tackar nej till alla tv-program. Det räcker med mina liksom, men här kände jag: ”Fan, det här vill jag uppleva”.

"The island Sverige"

Sju stycken deltagare ska överleva i tre veckor ute på en ö i Stilla havet. Programmet sänds på Discovery plus och Kanal 5 på torsdagar.


Deltagare:


Linda Pira, 37, artist.

Marcus Schenkenberg, 54, modell.

Magdalena Kowalczyk, 43, programledare.

Dermot Clemenger , 49, dansare och tv-profil.

Lasse Kronér, 60, programledare.

Dragomir Mrsic, 52, skådespelare.

Emma Igelström, 42, före detta elitsimmare.

Tuffa tiden på ön 

Framför sig såg han hur det skulle vara en kul tv-produktion där deltagarna skulle kunna få sig en kexchoklad då och då. Hur det var?

– Det var en jävla resa alltså.

I stället för tre lyxiga veckor i solen fick deltagarna kämpa för att få mat och vatten.

– De här vännerna är för livet, de har sett mig på ett sätt ingen annan har sett mig. Och jag har sett dem på samma sätt.

Trots den tuffa inspelningen, och med några månaders distans är han ändå övertygad:

– Hade de ringt hade jag nog fan gjort det igen. Nu vet jag hur jag hade lagt upp det, jag hade gjort det på ett annat sätt. Jag hade framför allt lärt mig mer om snickeri och hur man gör grejer.

Kronérs stora 60-årsfest

I november firade Lasse Kronér jämnt – och firade med nära, kära och bekanta.

– Den var inte stor jämfört med 40 och 50, för de var ju sinnessjuka. 300 till 400 personer. Nu tänkte jag att jag skulle ta det lite cool, det var 100. Så det var väl ändå en stor fest. Det var en fantastisk kväll med bra vänner, medmusikanter, artister och släkt. 

Åldern i folkbokföringen är en sak, den i sinnet en annan.

– Jag är fortfarande 26 i huvudet. Jag har inga åldersnojor, jag tänker aldrig på att jag åldrats, när du säger 60 tänker jag: ”vem fan pratar han om?”

Framtiden med ”Doobidoo”

Programledaren är nyligen hemkommen från en månadslång resa till Sydamerika. Men inte heller här var det sol och bad på menyn. I stället ägnade han tiden åt att skriva på nya idéer. 

– Jag känner det, det är nog kul att göra lite annat också. Jag har gjort ”Doobidoo” i 18 säsonger. Vilket annat program går i 18 säsonger? Det är ”På spåret”, ”Mello” och vi. Det är rätt fantastiskt, säger Kronér och fortsätter:

– Jag känner inget sånt att jag vill sluta, däremot känner jag att jag vill skriva om kontraktet med SVT så att jag kan göra andra saker också.

Sekelius oväntade frikort: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.