Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lasse Kronér sjuk i corona – fruktat för sitt liv: ”Riktigt tufft”

Lasse Kronér sjuk i corona – berättar själv om kampen
Lasse Kronér är en av alla svenskar som har drabbats av coronaviruset.Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN
Nu skriver ”Doobidoo”-programledaren om sin tuffa och utdragna sjukdomskamp – där han nu äntligen börjar må bättre.Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

Lasse Kronér är en av alla svenskar som har drabbats av coronaviruset.

Nu skriver ”Doobidoo”-programledaren om sin tuffa och utdragna sjukdomskamp – där han har fruktat för sitt liv, men nu äntligen börjar må bättre.

”När Dag 52 nu äntligen vaknar så kan jag för första gången säga att det är lite lättare att dra ned luften i lungorna, om än inte hela vägen”, skriver Lasse Kronér i ett öppet inlägg på Facebook.

SVT-programledaren Lasse Kronér har drabbats hårt av coronaviruset, och blivit ordentligt sjuk, precis som tusentals andra runtom i landet. I mars stoppades inspelningarna av det populära underhållningsprogrammet ”Doobidoo” efter att programledaren Kronér insjuknat.

Sedan dess har det varit en lång och tuff sjukdomskamp för SVT-profilen, som nu berättar i ett starkt inlägg på sin Facebooksida om hur han mått den senaste 1,5 månaden.

Lasse Kronér om sin corona: ”Riktigt tufft”

Lasse Kronér berättar att han länge har kämpat med att kunna andas, men nu börjar märka en långsam förändring till det bättre.

”Det här har varit tufft, riktigt tufft. Men när Dag 52 nu äntligen vaknar så kan jag för första gången säga att det är lite lättare att dra ned luften i lungorna, om än inte hela vägen än, men det verkar som dom återigen förstår vad dom skall göra och vad dom är till för”, skriver Lasse Kronér på Facebook.

Kronér: ”Så här dålig har jag aldrig mått”

Kronér konstaterar att han flera kvällar varit rädd för att somna, för att han inte har känt sig säker på att han kommer kunna vakna igen. Han är också tacksam för att han innan corona gick ner 48 kilo i vikt, något han tror har hjälpt honom under sjukdomstiden.

”Herregud vilka dagar men framför allt nätter detta varit. Nätter när man inte ville somna för man var på riktigt rädd att man inte skulle möta morgondagen. Så här dålig har jag faktiskt aldrig mått tidigare i mitt liv”, skriver den folkkära programledaren i det öppna Facebookinlägget.

Tackar för allt stöd

Kronér avslutar med att tacka alla för det stöd och den omtanke han fått under sjukdomen, från vänner och fans. Han passar också på att hylla de som jobbar inom vården för deras stora insats under krisen – och tycker att de ska firas som ett vinnande fotbollslag.

”Största tacket till alla er inom vården. Vilka hjältar ni är. När detta är förbi. Det är då vi skall bada i Poseidon, det är då vi skall samlas på Sergels torg, det är nämligen er vi borde fira”.

Expressen har sökt Lasse Kronér, som avböjer att kommentera ytterligare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.