Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lasse Kronér troligen drabbad av corona

Foto: BO HÅKANSSON / SVT
Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT/EXPRESSEN
Foto: ANDERS WEJROT / GT/EXPRESSEN

Inspelningarna av ”Doobidoo” har stoppats.

Samtidigt uppger programledaren Lasse Kronér att han har smittats av coronaviruset.

– Allt tyder på att jag drabbats, säger han till GP.

Vårsäsong innebär vanligtvis inspelningar av SVT-programmet ”Doobidoo” för programledaren Lasse Kronér.

Tre program hann Kronér spela in innan coronapandemin påverkade det svenska samhället så pass mycket att regeringen förbjöd sociala evenemang på över 500 personer. 

Vilket fick SVT att ta bort livepubliken på ett flertal av sina produktioner.

Detta påverkade inspelningarna av ”Doobidoo”. Men Lasse Kronér fortsatte att spela in ytterligare ett avsnitt av programmet, utan publik, tills han själv började känna sig krasslig.

Symptom som hög feber, hosta och andfåddhet gjorde sig till känna – vilket fick Kronér att till slut sätta sig själv i karantän.

– Det var bara att packa ihop. Allt tyder på att jag drabbats av coronaviruset men då jag inte varit dödssjuk så har jag inte blivit testad, berättar Lasse Kronér till GP.

Nio dagar i karantän: ”Rätt tråkigt”

Programledaren berättar vidare att febern har gått ner, och att hans bror hjälper honom med att handla mat. Det värsta, enligt Lasse Kronér, har varit hur viruset satt sig på lungorna – samt att tvingas leva isolerad i sitt hem.

– Jag har legat hemma och varit dålig i nio dagar ... det börjar bli rätt tråkigt det här, säger han till GP.

Var och hur Lasse Kronér har smittats är han inte säker på – men det rör sig åtminstone inte om någon skidsemesterort.

– Nej, inget sådant. Men jag träffar ju sinnessjukt mycket folk hela tiden, på inspelningarna och överallt. Det ska kramas och tas selfies, det går ju knappt att undvika att bli smittad då, säger han till GP.

Hur detta kommer att påverka den kommande säsongen av ”Doobidoo” är i dagsläget oklart. Men en säsong blir det.

– Vi ser absolut framför oss en ”Doobidoo”-säsong, men det är omöjligt att säga hur många program det blir, säger Christina Hill, programchef för underhållning på SVT Göteborg.

Tills vidare avvaktar man med produktionen av underhållningsprogrammet. Detta beror inte bara på Lasse Kronérs hälsotillstånd, utan även allmänna restriktioner från SVT kring hur deras produktioner ska hantera coronapandemin.

Expressen har varit i kontakt med Lasse Kronér som valt att inte kommentera.

Sjukvårdschefen om after ski och förberedelserna i Åre för cornaviruset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.