Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lasse Holms plan med Carola stoppad av SVT

Lasse Holms ilska mot Orup: ”Kriminellt agerande”
Lasse Holm ser framemot att göra musikal av sin låtskatt.Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYR?N
Melodifestivalen tackade nej till Lasse Holms låt, nu berättar han varför.Foto: RICKARD NILSSON / © RN BILD
Christer Björkman, känd som Melodifestivalen-generalen. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Låtskrivaren Lasse Holm kom nyligen med ett avslöjande  i Fredrik Ralstands podcast ”Hitfabriken” .

Han försökte få med Carola i Melodifestivalen 2020 med en av hans egna låtar.

Men planen stoppades av Melodifestivalens ledning.

– Jag har haft en väldig dialog med högsta hierarkin där, säger han i podcasten.

Artisten och låtskrivaren Lasse Holm, 75, sitter på en stor låtskatt med hits som blivit en del av den svenska musikhistorien.

I ”Hitfabriken” berättar Lasse Holm bland annat att han under nästa år kommer att sätta upp en musikal baserad på sina hits tillsammans med Ingela Pling Forsman, Torgny Söderberg och Monika Forsberg.

Musikalen har arbetsnamnet ”Det är det här vi kallar kärlek” och sätts upp i Göteborg. Än är varken manuset eller vilka som kommer att medverka klart, men Lasse Holm är eld och lågor.

– Jag är euforisk, konstaterar han i ”Hitfabriken”.

”Dialog med högsta hierarkin”

Samtidigt passar hitmakaren på att avslöja ett tänkbart samarbete med Carola Häggkvist i årets Melodifestivalen, som dock inte blev av.

Orsaken? Melodifestivalens ledning ansåg att låten inte passade in.

– Just i år har jag haft en väldig dialog med högsta hierarkin där om en låt som dom älskar, en låt som Carola älskar. En låt som jag tycker är skitbra, en låt som kunde blivit en smash. Men den passar inte in i pusslet, säger Lasse Holm i podden.

Han berättar samtidigt att Carola själv inte ville medverka i Melodifestivalen.

I stället släpper Lasse Holm låten tillsammans med sångerskan Johanna Beijbom.

”Gick vidade med andra låtar”

Molly Brunner, pressansvarig för Melodifestivalen uppger i ett sms att Lasse Holm presenterade låten i en demo för artistansvariga Christer Björkman och Karin Gunnarson.

”De diskuterade vilken artist som kunde passa för den. Carola var ett namn som då dök upp i diskussionen. Men eftersom Carola inte ville medverka i Mello 2020 gick ledningen istället vidare med andra låtar. Men det var inte för att låten var dålig utan för att ingen artist som inte redan fanns representerad i form av ålder/uttryck osv kunde framföra den”, skriver hon i ett sms. 

Kollegans oro – för Lasses liv

Nuförtiden lever Lasse Holm ett aktivt liv med hälsosam mat och träning. Men så har det inte alltid varit, under 80-talet såg tillvaron helt annorlunda ut.

Vid ett tillfälle levde Lasse Holm så pass osunt att en kollega uttryckte oro för hans liv.

– Torgny Söderberg brukade säga 'sluta, du spelar ihjäl dig' när jag satt halv fyra på morgonen och dunkade i studion här i Stockholm, säger Lasse Holm i podden och beskriver en stressig tillvaro med mycket alkohol och cigaretter, samt dålig mat.

Lasse Holm till Kalle Moraeus: ”Jag gjorde ett misstag”

Lasse Holm till Kalle Moraeus: Jag gjorde ett misstag”

Expressen har sökt Lasse Holm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.