Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lasse Holm slår tillbaka efter stoppade planen med Carola

Lasse Holm är gäst i ”Direkt med Niklas Svensson”, där berättar han om en låt han ville ha med i Melodifestivalen, men den stoppades då Carola inte ville framföra låten. Snart kommer låten på Spotify med en annan artist.
Lasse Holm ville ha med Carola i Melodifestivalen med en egen nyskriven låt. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Carola tackade dock nej. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Christer Björkman valde då att stoppa bidraget.Foto: SVEN LINDWALL
Nu får dock Lasse Holm sin revansch – då låten snart släppts på Spotify. Foto: OLA AXMAN/TT / OLA AXMAN TT NYHETSBYRÅN

Carola Häggkvist-låten stoppades i Melodifestivalen – för att stjärnan inte själv ville sjunga den.

Nu ger Lasse Holm igen och släpper låten på Spotify. 

– Det tycker jag var synd för det är en kanonbra låt, säger Lasse Holm.

I Expressens ”Direkt med Niklas Svensson” berättar Lasse Holm om låten som skulle vara med i Melodifestivalen men som Christer Björkman strök från tävlingen.

Lasse Holm och Carola Häggkvist har tidigare jobbat ihop och hade i år återigen chansen att tävla tillsammans i Melodifestivalen. Ett tidigare jobb de gjort ihop är när Holm skrev låten ”Främling” som Häggkvist vann Melodifestivalen med 1983.

Den nu aktuella låten skrev Lasse Holm tillsammans med Lars ”Dille” Diedricson. Enligt Holm reagerade Christer Björkman starkt när han fick höra låten.

– Han gick i gång som tusan på den här låten, säger låtskrivaren.

På inspelningen som Lasse Holm ville ha med i Melodifestivalen sjöng Johanna Beijbom, men Björkman ville att en annan artist skulle framföra låten.

– Christer ville ha Carola, säger Holm i ”Direkt med Niklas Svensson”.

Holm berättar att han och Carola hade en dialog kring hur de skulle göra med låten.

– Hon älskade låten. Men ville inte vara med i Mellon, säger Lasse Holm.

Lasse Holm: ”streamas på Spotify”

Holm berättar att Christer Björkman strök låten ur tävlingen. Detta på grund av att Carola inte ville framföra låten.

– Det tycker jag var synd för det är en kanonbra låt, säger Holm.

Trots att låten inte fick delta i Melodifestivalen kommer det svenska folket ändå få möjlighet att lyssna på låten. Och då på den version som Holm själv ville ha med i tävlingen – framförd av Johanna Beijbom. 

– Den streamas på Spotify inom en månad, berättar Lasse Holm.

Gick vidare med andra låtar

Molly Brunner, pressansvarig för Melodifestivalen, har vid tidigare tillfälle skickat ett sms till Expressen där hon skrev att Holm presenterat låten i en demo för artistansvariga Christer Björkman och Karin Gunnarson. Carola var ett av de namn som då dök upp i diskussionen om vem som skulle passa för låten.

”Men eftersom Carola inte ville medverka i Mello 2020 gick ledningen i stället vidare med andra låtar. Men det var inte för att låten var dålig utan för att ingen artist som inte redan fanns representerad i form av ålder/uttryck osv kunde framföra den”, skriver Molly Brunner, pressansvarig för Melodifestivalen, i ett sms till Expressen.

Melodifestivalen har valt att inte kommentera ytterligare. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.