Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lasse Berghagens tvivel – ville inte ta över allsången

Vem är Lasse Berghagen?
Lasse Berghagen var programledare för ”Allsång på Skansen”.Foto: OLLE SPORRONG
För 16 år sedan slutade han med den populära programledarrollen.
Lasse Berghagen i ”Allsång på Skansen”.

Lasse Berghagen är en av vår tids främsta underhållare – och under många år var han främst synonym med ”Allsång på Skansen”.

Dock så var han faktiskt tveksam till att ta över programmet överhuvudtaget.

– När jag började så jobbade jag faktiskt i motvind , säger han i SVT-programmet ”Allsång på Skansen 40 år”.

Det har gått 16 år sedan Lasse Berghagen, 74, lämnade jobbet som programledare i ”Allsång på Skansen”, men musikprofilen håller fast i sin popularitet.

Samtidigt så erkänner profilen att det har lugnat ner sig. När han var ”Allsång på Skansen”-Lasse med hela svenska folket kunde han knappt röra sig utomhus utan att attackeras av människor som ville prata om sommarprogrammet.

Och nu berättar han även om att han var skeptisk till att ta över programmet överhuvudtaget.

– Jag var tveksam till att ta över programmet, för att jag tyckte att det var ganska mycket ”knätofs” – om ni förstår vad jag menar, säger han i SVT-programmet ”Allsång på Skansen 40 år”.

”Jobbade faktiskt i motvind”

Lasse Berghagen menar att många hade fördomar om programmet när han klev in i handlingarna. Det var en uppfattning som han jobbade hårt för att ändra på.

– När jag började så jobbade jag faktiskt i motvind – för det var med allsången som det var med ”Bingolotto”. Det är ingen som tittar, men samtidigt så tittar ju alla. Man ville liksom inte säga att man tittade på allsången – och folk kunde komma fram till mig och säga: ”Ja, jag tittarna inte på allsången där du sjunger för de där gamla tanterna. Men jag gick förbi teven, och det var väldigt roligt faktiskt”. Sedan har ju inställningen förändrats vartefter – och jag var ju en del av det, säger han.

Varma minnen från Ricky Martins succé

Framöver så lyckades man dock att locka lite mer kreddiga artister, upplever Berghagen. Då förändrades även synen på programmet – och ett varmt minne som han bär med sig var när världsartisten Ricky Martin kom till Sollidens scen.

– Normalt så gick ju han aldrig ut bland publiken när han jobbade världen runt – eftersom att det var riskfyllt. Men då knallade ut från scenen, och ner i publiken. Då var det nog bra att vi hade en ambulans där – för det var nog många som svimmade, faktiskt. De avgudade honom, säger Lasse Berghagen i SVT-programmet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.