Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lasse Berghagens relation med Lill-Babs visas upp i tv

Lasse Berghagen hyllade Lill-Babs på minnesgudstjänsten.Foto: SVEN LINDWALL
Lasse Berghagen och Lill-Babs hade fin kontakt även efter skilsmässan.Foto: MIKAEL SJÖBERG

Lasse Berghagen och Lill-Babs var med under samma säsong av tv-programmet ”Så mycket bättre” 2010, som TV4 återsänder på lördagen.

Där visas ex-makarnas fina vänskapsrelation som höll ända fram till Lill-Babs död, Lasse har berättat att han besökte henne de sista dagarna på sjukhuset.

– Hon har betytt väldigt mycket för mig för mig, har han tidigare sagt.

På lördag kväll visar TV4 det allra första avsnittet av ”Så mycket bättre”. Huvudpersonen i programmet från 2010 är den folkkära artisten Lasse Berghagen. 

Förutom Berghagen medverkade Petter, Thomas Di Leva, September, Christer Sandelin Plura Jonsson och Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Året därpå fick de ta emot tv-priset Kristallen för ”Så mycket bättre”.

– Det var ett jättefint gäng, Barbro är borta. Men alla övriga lever och vi umgås och träffas till och från, säger Lasse Berghagen som tycker det ska bli ”jättekul” att återse programmet.

Lasse Berghagen var gift med Lill-Babs mellan 1965 och 1968, tillsammans har de dottern Malin Berghagen. Ex-makarna hade en mycket god vänskapsrelation – något som framgick när de var med i ”Så mycket bättre” och bodde under samma tak i en vecka.

 

 

Var hos Lill-Babs på sjukhuset

Det var den tredje april i år som Lill-Babs gick bort efter en kort tids sjukdom, 80 år gammal.

För Expressen har Lasse Berghagen berättat att han besökte Barbro på sjukhuset dagarna innan hon gick bort, och att hon lämnar ett tomrum efter sig.

– Hon har betytt väldigt mycket för mig för mig och min karriär. Hon var en bra kompis, godhjärtad. Men döden måste man acceptera. Utan mörker finns inget ljus. Nu får hon vila i frid. Vi kommer att minnas henne som en underbar människa, har Lasse Berghagen tidigare sagt till Expressen.

Lasse Berghagen var med vid både Lill-Babs minnesgudstjänst i Stockholm och begravningen i Järvsö. Vid båda tillfällena läste han sin egenskriva dikt ”Nu”, enligt önskemål från Malin Berghagen.

”Så mycket bättre – Guldkorn” visas på lördag kl 20 i TV4.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.