Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lasse Berghagen rörd av stjärnans oväntade gåva

Allt du behöver veta om Lasse Berghagen.
Lasse Berghaden i torsdagens ”Sveriges bästa” på TV4. Foto: TV4
Här hälsar Wyclef Jean på i studion – via länk. Foto: TV4
Gry Forssell håller upp den oväntade gåvan. Foto: TV4
Berghagen blev märkbart rörd. Här tillsammans med Sanna Nielsen i programmet. Foto: TV4

Som programledare för ”Allsång på Skansen” hade Lasse Berghagen världsstjärnor som gäster – bland dem rapparen Wyclef Jean, som stal programledarens skärp.

I torsdagens ”Sverige bästa” på TV4 får Berghagen en gåva från artisten – och blir märkbart rörd i programmet.

– Det är helt otroligt, skrattar Lasse Berghagen med tårar i ögonen.

Det var 2002 som världsstjärnan Wyclef Jean gjorde succé på ”Allsång på Skansen” – och länsade programledaren Lasse Berghagens garderob.

I TV4-programmet ”Sveriges bästa”, där de bästa tv-programmen röstas fram av tittarna, berättar den forna ”Allsång på Skansen”-ledaren om den dramatiska direktsändningen med rapparen, som ville göra handvolter – även kallat flick-flack – på scen.

Berghagen: ”Han hade gällivarehäng”

– Han hade inget skärp i byxorna, och hade gällivarehäng, så jag tänkte att gör han en flick-flack så hamnar brallorna vid Globen någonstans. Så jag sa ”ta mitt skärp för säkerhets skull”. Så han tog mitt skärp och satte på sig det, och så tog han min kavaj, den där blå jag hade på den tiden, berättar Lasse Berghagen i ”Sveriges bästa”, och fortsätter:

– Sen sjöng han sin sång, och sen gick han ner bakom scen. Där hade han en motorcykel, och så satte han sig på den och så försvann han. Kavajen fick jag, men skärpet var borta.

Programledaren Gry Forssell överraskar då Berghagen med en videohälsning från Wyclef Jean.

– Lasse Berghagen! Det är Wyclef Jean. Det var länge sedan. Först vill jag gratulera dig till nomineringen, säger den världskända rapparen i klippet.

Han fortsätter sedan med att be om ursäkt för bältesstölden.

– Lyssna... Bältet. Jag ber om ursäkt, jag vet att du inte fick bältet. Jag har haft riktigt dåligt samvete. Som en rappare kan man inte ha bälte. Så jag skickar dig ett nytt bälte med en gång.

Berghagen: ”Helt otroligt”

Väl tillbaka i studion visar Gry Forssell upp ett svart läderbälte med ”Wyclef Jean” i strassbokstäver, och ett stort dollartecken som spänne.

– Det är helt otroligt, skrattar Lasse Berghagen, märkbart rörd, när han tar emot bältet.

Han vänder sig också mot Sanna Nielsen i soffan.

– Om jag ska komma upp till dig på Skansen någon gång så ska jag ha på mig det här, lovar han.

Lasse Berghagen berättar också i ”Sveriges bästa” att han var osäker på att vara med i ”Så mycket bättre” – och ställde krav på TV4 för att vara med.

– Jag var lite skeptisk i början, när jag fick förfrågan. Samtidigt gick ”Stjärnorna på slottet”, där min älskade vän Härenstam var med. De partajade och badade nakna i bastun. Så jag frågade producenten: ”Är det vad ni vill att vi ska göra? Supa skallen av oss och bada bastu nakna? Då åker jag hem”. Men det blev väldigt lyckat, det var så fin gemenskap.

Expressen har sökt Lasse Berghagen.