Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lasse Berghagen om sista mötet med Lill-Babs

För bara några dagar sedan besökte Lasse Berghagen sin exfru på sjukhuset och nu berättar han om sorgen och saknaden.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Mellan 1965–1968 var Barbro "Lill-Babs" Svensson gift med Lasse Berghagen.
Foto: STAFFAN JOHANSSON / SYDSVENSKAN / IBL B / IBL BILDBYRÅ SYDSVENSKAN BILD/ KVP [DOWNLOADED]
Trots att det var länge sedan som Lasse Berghagen och Lill-Babs separerade har exmakarna haft en god relation under åren även om skilsmässan var tuff.
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM / STELLA PICTURES
Foto: BERTIL HASKEL / SYDSVENSKAN / IBL BILD / IBL BILDBYRÅ SYDSVENSKAN BILD/ KVP / IBLAB

Den folkkära artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson har avlidit efter en tids sjukdom.

För bara några dagar sedan besökte Lasse Berghagen sin exfru på sjukhuset och nu berättar han om sorgen och saknaden.

– Det känns väldigt tomt, hon har betytt väldigt mycket för mig och min karriär. Men döden måste man acceptera, säger han.

Lill-Babs blev 80 år gammal.

Den älskade artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson har avlidit efter en tids sjukdom. Det sorgliga beskedet gav hennes döttrar Malin Berghagen och Kristin Kaspersen på Instagram under tisdagen.

Lill-Babs sörjs nu av familjen och hela Sverige.

Mellan 1965–1968 var Barbro "Lill-Babs" Svensson gift med Lasse Berghagen. Han besökte sin exfru bara dagar innan hon gick bort.

– Jag var uppe till henne häromdagen på sjukhuset. Då sov hon. Jag vet inte om hon hade ont men jag vet att hon jobbade in i det sista. Hon var en fajter, säger han.


LÄS MER: Lill-Babs är död 


Trots att det var länge sedan som Lasse Berghagen och Lill-Babs separerade har exmakarna haft en god relation under åren även om skilsmässan var tuff.

– Vi har kontakt, vi har ju ett barn ihop. Vi pratar, jobb och sånt där. Vi är ganska normala, har Lill-Babs tidigare berättat.

Lasse Berghagen tillsammans med Barbro Lill-Babs Svensson.
Foto: BERTIL HASKEL / SYDSVENSKAN / IBL BILD / IBL BILDBYRÅ SYDSVENSKAN BILD/ KVP / IBLAB

Lasse Berghagen om sorgen och saknaden

Lasse Berghagen berättar att han fick beskedet av hans och Barbro Svenssons dotter Malin Berghagen, som paret fick 1966.

– Det känns väldigt tomt. Hon har betytt väldigt mycket för mig för mig och min karriär. Hon var en bra kompis, godhjärtad. Men döden måste man acceptera. Utan mörker finns inget ljus. Nu får hon vila i frid. Vi kommer att minnas henne som en underbar människa.

Det var i början av mars som Lill-Babs lades in på sjukhus efter att ha drabbats av akut hjärtsvikt. Den folkkära artisten, som tvingades ställa in sitt 80-årskalas, fick då stort stöd av sina fans.


LÄS MER: Lill-Babs på sjukhus – flyttar fram 80-årsfesten 


Samtidigt fick hennes barn beskedet att Lill-Babs även drabbats av en elakartad form av cancer.

"Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kolleger och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita", skriver Kristin Kaspersen och Malin Berghagen på Instagram.

Efter skilsmässan från Lasse Berghagen gifte Lill-Babs om sig med den norska fotbollsstjärnan Kjell Kaspersen. Paret var gifta mellan 1969 och 1973 och fick dottern Kristin Kaspersen tillsammans. Lill-Babs har också dottern Monica Svensson född 1955.

Lill-Babs blev 80 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.