Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Berghagen: "Jag är en bättre morfar än pappa"

Foto: ROBERT EKLUND / STELLAPICTURES
Lasse Berghagen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Lasse Berghagen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Lasse Berghagen släpper ny barnbok – och öppnar upp om sin egen roll som pappa och morfar. 

I en intervju med P4 Extra berättar Berghagen att han är mer fokuserad på att vara med sina barnbarn. 

– Jag är en bättre morfar än en pappa, säger han till P4 Extra. 

Artisten Lasse Berghagen har skrivit en ny bok i sin barnbokserie om Filippa. Böckerna är inspirerade av hans relation med sitt barnbarn och Lasse Berghagen berättar för P4 Extra om hur han ser på sin roll som morfar:  

– Det är något speciellt mellan en morfar och ett barnbarn. Jag är en bättre morfar än en pappa. Jag är mer fokuserad på att vara tillsammans än vad jag har varit tidigare när jobbet upptog mycket av min tid, säger Lasse.

 

LÄS MER: Lasse Berghagen ställer in efter hjärtproblem

 

Lasse Berghagen är pappa till tv-profilen och yogainstruktören Malin Berghagen, som har fyra barn, och Maria Berghagen Enander. 

Berghagen: ”Vill inte börja rota i mitt liv”

Lasse Berghagen har tidigare släppt ”Filippa & morfar går på tivoli” respektive ”Filippa & morfar hoppar studsmatta”. Han planerar att släppa fler böcker i serien om Filippa. Men den folkkäre artisten har inga planer på att skriva memoarer. 

– Jag vill inte börja rota i mitt liv. Jag skriver musik som man kan lyssna på i stället, säger Lasse Berghagen till P4 Extra. 

 

LÄS MER: Berghagens härliga skämt med Petter

 

Lasse Berghagen har en rad hits på Svensktoppen bakom sig, däribland ”Teddybjörnen Fredriksson”. Berghagen ledde SVT-långköraren ”Allsång på Skansen” under åren 1994 till 2003. Han har varit gift med Barbro ”Lill-Babs” Svensson och är sedan 1976 gift med Eva Berghagen.