Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lasse Berghagens beslut – nu lämnar han gården

Lasse Berghagen.Foto: OLLE SPORRONG
Lasse Berghagen.Foto: OLLE SPORRONG
Lasse Berghagen.Foto: OLLE SPORRONG
Eva och Lasse Berghagen.Foto: SVEN LINDWALL

Lasse Berghagen lämnar familjegården, efter 73 år. 

Den tidigare programledaren har sålt gården i Svärdsjö, som han och hustrun har haft som semesterhus – och väljer att gå vidare i livet. 

– Det känns jättebra. Vi vänder blad och går vidare, säger Lasse Berghagen.

Lasse Berghagen, 73, säljer gården i Svärdsjö, skriver DT.

Gården är en släktgård – Lasse Berghagen tog över den från föräldrarna, som köpte den när han var ett litet barn, och har själv varit på gården i 73 år. 

Men nu går artisten, programledaren och författaren vidare. 

– Vi har sålt den helt enkelt och går vidare i livet. 

 

Lasse Berghagen säljer gården: "Nöjda"

Lasse Berghagen och hustrun Eva har inte bott permanent på gården, utan gården har i stället fungerat som ett semesterhus för familjen. Men trots det har huset inneburit en del arbete, som Berghagen nu överlåter till de som tar över gården.

– Det har inte varit en bas. Det har varit ett sommarställe. Vi har förvaltat gården. Nu är vi nöjda och ingen vill ta över efter oss. Då säljer vi den och har friheten att göra vad vi vill. Det är mycket jobb och alltid grejer att göra. Det känns jättebra. Vi vänder blad och går vidare, säger han.

Är det svårt att skiljas från något som hör ens barndom till?

– Magnus Härenstam sa till mig: "Förälska dig inte i det materiella utan lev livet". Det känns bra och det känns rätt att vi gjort det. Det är en ny familj som tar över efter oss, så det är jättebra. 

Tidigare "Allsång på Skansen"-programledaren är nöjd med affären, och berättar att familjen som tar över har en relation till gården.

– Ja, vi är nöjda. Vi fick en familj som vi tycker om, vars släkt kommer från gården. Vi är jättenöjda, säger han om hans och hustruns beslut.

 

Lasse Berghagen och hustruns plan

Lasse Berghagen och hustrun Eva har inga planer på att köpa något nytt. I stället kommer de att semestra på andra platser. 

– Nej, jag vill inte äga något mer. Det är bättre att bo på pensionat i Österlen en vecka. Jag jobbar ju fortfarande. Det är skönt att komma till ett beslut och komma vidare, berättar artisten.

Lasse Bergahagen lämnade rutan när han slutade som programledare för "Allsång på Skansen" på SVT. Efter tiden på SVT har Berghagen släppt en rad skivor och böcker, bland annat boken "Flakmopedisten" från 2012, som tar sitt avstamp i gården i Svärdsjö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.