Läsarna upprörda - röstkaos i tävlingen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Twitter

Kommer vi kunna lita på att "rätt" låt vann?

Sedan telefonomröstningen öppnade har läsarmejlen rasat in till Expressen.se.

"När jag ringer och röstar på Loreen så tackar de för att jag röstat på Torsten. Helt galet.", skriver Dennis Hellström.

Många läsare har hört av sig till Expressen eftersom de upplever att telefonomröstningen inte fungerar som den ska. Dennis Hellström berättar för Expressen i ett mejl att rösten i luren tackar för att han röstat på Thorsten Flinck.

Även Patrik Andersson i Stockholm är upprörd över att telefonomröstningen inte fungerar som den ska:

– Vi är fem personer som sitter och ringert från var sin mobiltelefon för att rösta på Ranelid. Vi har ringt säkert 20 gånger var och det fungerar inte, berättar han för Expressen.

Komikern Thomas Järveheden vädjar om att få rösthjälp via Twitter: "Smsade på låt 6 och fick tillbaka "Du har röstat på melodi nr 1". Det här känns skakigt. Kan ni andra rösta åt mig? På Loreen!", skriver han.

Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen menar dock att det inte ska ha förekommit några förväxlingar eller felaktigheter i omröstningen:

– Vi har trippelkollat allting, och jag har suttit med. Allting är stensäkert. Om jag ska vara ärlig så tror jag att folk har haft en trevlig middag och så att säga sluntit lite på telefonen, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.