Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lars Wallins tarm sprack på grund av mobbningen

Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO
Lars Wallin berättar om den svåra skoltiden då han fick utstå mobbning. Foto: TOMAS LEPRINCE
I sitt sommarprat berättar stjärndesignern om hur mobbningen resulterade i magproblem med blödningar. Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

Stjärndesignern Lars Wallin är en av sommarpratarna i ”Sommar i P1”.

I sitt avsnitt berättar designern om sina tuffa skolår då han blev mobbad – vilket utvecklade svåra magproblem som var nära att kosta honom livet. 

– Vid en av de sista operationerna gick allting snett, det blev en lång sjukhusvistelse, säger Lars Wallin i sitt sommarprat. 

Lars Wallin, 54, berättar i sitt sommarprat om sin tuffa skoltid då han utsattes för mobbning. Han berättar att vuxna såg vad som hände men inte ingrep. Mobbning var inget man talade om på den tiden, menar han. 

När han kom hem från skolan stängde han in sig i sitt rum och grät. 

– Det här resulterade i magproblem med blödningar. Jag hamnade på sjukhus. Det visade sig så småningom att jag hade fått ulcerös kolit. Jag åt mediciner som höll det i schack i nåt år. Men på gymnasiet blev jag återigen mobbad, fast inte fysiskt den här gången utan psykiskt, säger stjärndesignern i ”Sommar i P1”.

Han fortsätter: 

– Jag hamnade på sjukhus igen men den här gången kunde inte medicinerna stoppa blödningarna man blev tvungen att operera bort en bit av min tarm. Vid en av de sista operationerna gick allting snett, det blev en lång sjukhusvistelse. Tarmen sprack, jag fick infektion i operationsärren. Det här var en mörk period.

Läkarnas tunga besked 

– Min tarm har spruckit på tre ställen, läget är akut. Nu är det dags för operation igen, förhoppningsvis den sista. Jag skjutsas ut ur det blomsterfyllda rummet mot operationssalen. Jag är knappt medveten om vad som händer runtomkring mig men till mina föräldrar så säger läkarna ”vi vet inte om vi kommer klara Lars den här gången”.

Lars Wallin säger att det var lusten att skapa som fick den mörka tiden att vända. I dag är Lars Wallin en av landets mest framstående kläddesigners. 

Lars Wallin på QX-galan med Jonas Hallberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.