Lars Norén skiljer sig igen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Så enkel är kärleken.

Skrev regissören Lars Norén, 58.

Nu skiljer han sig - för tredje gången.

Äktenskapsångest. Lars Norén och Charlott Neuhauser har begärt att få skiljas omedelbart.
Foto: SVEDBERG GISELA

Noréns tredje äktenskap höll i knappt nio år.  I slutet av september i år skrev han under ansökan om äktenskapsskillnad. Hustrun Charlott Neuhauser satte sin namnteckning på skilsmässoansökan på sin födelsedag, två veckor senare. Lars Norén har hittills aldrig kommenterat hur han träffade den 17 år yngre regiassistenten Charlott Neuhauser. Han har inte heller velat prata om sitt tredje äktenskap. Några barn fick paret aldrig. Men Lars Norén är från de tidigare äktenskapen pappa till två i dag vuxna barn. Under en tid var han sambo med skådespelerskan Lil Terselius.

Knakat tidigare Enligt vad Expressen erfar har äktenskapet mellan Lars Norén och Charlott Neuhauser varit på väg att krascha flera gånger de senaste åren. Redan i april 2000 lämnade paret in ett äktenskapsförord till Stockholms tingsrätt. I det konstaterades att Norén inte skulle ha någon del av den försäkring i Skandia som Charlott Neuhauser tecknat. Med anledning av skilsmässan pågår nu ett märkligt spel i tingsrätten. Neuhauser har vägrat betala in ansökningsavgiften  vilket innebär att beslutet försenas.  Enligt tingsrättens dagboksanteckningar hade hon begärt anstånd med att betala in pengarna till den 13 december. Men fortfarande är skulden oreglerad. I skilsmässoansökan skriver Lars Norén och Charlott Neuhauser bland annat: "Vi är överens om att betänketid inte skall löpa i målet." Och vidare: "Vi yrkar att tingsrätten snarast möjligt måtte döma till äktenskapsskillnad mellan oss."

Gav frun jobb? 1999 hamnade paret i ordentligt blåsväder.  Norén tillträdde i januari som konstnärlig ledare på Riks Drama. Och bara ett halvår senare började hans hustru som dramaturg på Riksteatern. Internt på teatern skvallrades det om att det var Norén som gett hustrun jobbet  och att det egentligen fanns mer kompetenta sökande till jobbet. Själv kommenterade han inte heller det bråket. För den bredare publiken är Lars Norén kanske mest känd för sin föreställning "Sju tre", i vilken Malexandermördaren Tony Olsson hade en stor roll.

niklas.svensson@expressen.se

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.