Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lars Lerins ärliga ord om sitt mörka förflutna

Lars Lerin och Manoel ”Junior” Marques.
Foto: TV4.
Lars Lerin och Manoel ”Junior” Marques.
Foto: TV4.
Jenny Strömstedt i programmet.
Foto: TV4.

Från tablettmissbruk och självmordstankar till ett lyckligt familjeliv. 

Kärleken Manoel ”Junior” Marques blev vändningen för konstnären Lars Lerin.

– Det kändes som jag fick livet tillbaka när jag slutade med tabletterna, säger Lars Lerin i ”Tillsammans med Strömstedts”

Konstnären Lars Lerin, 64, tampades länge med alkohol och tablettmissbruk. I det senaste avsnitt av ”Tillsammans med Strömstedts” berättar han om den livsavgörande vändningen som kom när han träffade sin man Manoel ”Junior” Marques, 41.

Det var genom en granne som Lars Lerin fick höra om den brasilianska mannen Junior. Kvinnan sa att paret skulle passa bra ihop så de började prata via Hotmail. Efter en längre tids skrivande beslöt sig Manoel ”Junior” Marquesför att åka till Sverige. 

– Jag skickade en biljet på vinst och förlust att du skulle komma, säger Lars Lerin i programmet.

När Lars Lerin såg Manoel ”Junior” Marques på Arlanda kände han snabbt att det fanns något extra i mannen som stod framför honom. Det var kärlek vid första ögonkastet.

– Jag tyckte han var så otroligt söt och sympatisk såg han ut. Det värmde mitt hjärta, säger Lars Lerin.

Foto: TV4

Hade precis slutat med alkoholen

Men kärlekshistorien gick inte som en dans på rosor. Paret hade svårt att kommunicera då Manoel ”Junior” Marques varken pratade svenska eller engelska.  Dessutom var de båda två trasiga själar med tuffa förflutna. Lars Lerin berättar att han inte var i balans under tiden paret träffades, han såg det som en utmaning.

– Att vi skulle starta den här kärleken, jag fick ju panikkänslor, att jag skulle ta hand om honom och att han skulle va med honom. Jag kände mig inte fri på något vis men samtidigt så tänkte jag precis när jag mötte honom att han var så underbara på något sätt, säger Lars Lerin.

Visste inte om han ville leva längre

Under den mörkaste perioden visste Lars Lerin inte ens om han orkade leva längre.

– Jag var tvungen att välja om jag skulle leva eller dö. Jag hade liksom nått vägens ände där. 

Men efter beslutet att sluta med alkoholen och tabletterna kom vändningen.

– Det kändes som jag fick livet tillbaka när jag slutade med tabletterna. När jag hade gått igenom den här abstinensen och kände att jag kunde leva utan det där kemiska, säger han.

Foto: TV4

Hittade styrkan i varandra

Även Manoel ”Junior” Marques hade haft en trasslig bakgrund med både alkohol och droger. Något som han inte vågade erkänna för sin man i början. När Manoel ”Junior” Marques förstod vad Lars Lerin hade gått igenom kunde de tillsammans finna styrka i varandra.

– Jag trodde nog att du var mycket helare än vad jag var. Men du hade också din historia som inte var så lätt. Så vi har ju fått läka tillsammans och bli helare, säger Lars Lerin.

I dag har paret varit tillsammans i elva år och har två barn tillsammans. 

”Tillsammans med Strömstedts” sänds på TV4 och TV4 play på torsdagar 21.00.

Foto: TV4

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.