Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lars Frölander: Kul at man får olika nyanser

Lars Frölander, 39, och Ida Kjos, 26, på Idrottsgalan i januari. Foto: Sven Lindwall
Frölander och Kjos på Julgalan i Stockholm i december 2013. Foto: All Over Press
Lars Frölander på en bild från årets omgång av "Mästarnas mästare".Foto: SVT
Frölander under OS i London sommaren 2012.Foto: Christian Örnberg

Sedan sju år tillbaka är de sambor.

Men en gång i tiden hade Ida Kjos, 26, Lars Frölander, 39, som sin idol.

- Hon hade väl fler idoler än mig men..., säger "Mästarnas mästare"-aktuella Frölander blygsamt.

Kvällens strategi-tävlingar

PLANKAN

1 När deltagarna landade i Kroatien fick de svara på enkätfrågor. Dessa frågor ligger som grund till tävlingen. Ståendes på en planka får de välja vilken person de ska få en fråga om - svarar de rätt får den andra personen ta ett steg bakåt - närmare vattnet. Frågorna kan till exempel vara: "föredrar XX lakrits eller choklad?" eller "är XX en hund- eller kattmänniska?". Den som står kvar längst vinner.

ELEKTRISKA RÖRET

2 Deltagarna ska föra en metallring längs en strömförande metallstång. Stöter ringen emot stången får deltagarna en stöt - och ett tidstillägg. Kortast sammanlagda tid vinner.

RUINSPRINTEN

3 Deltagarna ska utföra tre uppgifter medan de springer längs en ruin; hitta "den perfekta kuben", memorera ordningsföljden på ett antal livsmedel och memorera färgfälten i den kroatiska flaggan. Snabbast vinner.

De träffades i simhallen.

"Mästarnas mästare"-aktuella OS-simmaren Lars Frölander, 39, var fortfarande aktiv elitidrottare när han träffade den 14 år yngre Ida Kjos, 26.

Då hade hon precis avslutat sin simkarriär för att satsa på juridikstudier. Men bara några år tidigare prydde hennes nuvarande pojkväns ansikte väggarna hemma i flickrummet.

- På den tiden var han mer en idol för mig. Någon att se upp till, precis som Therese Alshammar, har Ida tidigare sagt till tidningen Allas.

I dag arbetar Ida som jurist på en byrå och Lasse är tillsammans med simstjärnorna Sarah Sjöström och Stefan Nystrand i startgroparna med ett projekt inom ungdomssimning.

Helt skilda världar alltså - men det fungerar bra.

- Det är ganska stor skillnad. Men det är kul att man får lite olika nyanser i livet. Hon älskar det hon gör - och det är det viktigaste, att man gör någonting man tycker om, säger Frölander.

Fyller snart 40

För Allas har Ida tidigare berättat vad hon uppskattar med Lasse:

- Han är väldigt ödmjuk, självsäker och engagerad när det gäller allt sådant han tror på,

I dag bor paret tillsammans i en lägenhet i Stockholm. Några planer på att leta något större, finns inte.

- Inte än i alla fall, säger Frölander.

Det är inte bara Ida som uppskattar sin sambo. Lars Frölander, som fyller 40 år i maj, har imponerat stort i årets säsong av "Mästarnas mästare" och hyllas av de andra deltagarna såväl för sin fysik som för sin personlighet.

- Han är verkligen bra på allt och dessutom en riktigt, riktigt trevlig och go människa. Rolig att ha och göra med, säger Anna Laurell.

- Han är i fantastisk form alltså, hur duktig som helst, säger Thomas Ravelli.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.