Rocklegendaren Chuck Berry blev 90 år gammal. Foto: Douglas Healey / POLARIS POLARIS IMAGESRocklegendaren Chuck Berry blev 90 år gammal. Foto: Douglas Healey / POLARIS POLARIS IMAGES
Rocklegendaren Chuck Berry blev 90 år gammal.  Foto: Douglas Healey / POLARIS POLARIS IMAGES
Chuck Berry Foto: Ronald Wittek / PICTURE-ALLIANCE/ DPA/IBL DPAChuck Berry Foto: Ronald Wittek / PICTURE-ALLIANCE/ DPA/IBL DPA
Chuck Berry  Foto: Ronald Wittek / PICTURE-ALLIANCE/ DPA/IBL DPA

Larmsamtalet visar: Så dog Chuck Berry

Publicerad

Rocklegendaren Chuck Berry dog i lördags i sitt hus, 90 år gammal.

Nu visar larm-samtalet att räddningspersonalen åkte till huset efter att de fått larm om att en person fått en hjärtattack, skriver TMZ.

När ambulanspersonalen kom till platsen hittade de Chuck Berry livlös – 46 minuter senare dödsförklarades legendaren.

Rocklegendaren Chuck Berry avled under lördagen i sin bostad, 90 år gammal.

Det var polisen i St. Charles County i den amerikanska delstaten Missouri som skrev på sin Facebooksida att man strax efter lunch, lokal tid, fick ett larm till en bostad där en äldre man hittats livlös.

"Tyvärr, den 90-årige mannens liv kunde inte räddas och han dödförklarades 13:26", skriver man.

I inlägget bekräftar polisen att den avlidne mannen är Chuck Berry.

 

LÄS MER: Chuck Berrys liv var kantat av skandaler

 

Chuck Berrys familj skrev ett eget inlägg på Facebook, där de meddelade dödsfallet.

"Det är med djup sorg som vi kan meddela att Chuck Berry, älskad make, pappa, farfar och gammelfarfar, avled i sin bostad i dag 90 år gammal".

Inlägget fortsätter:

"Han tillbringade sina sista dagar i hemmet, fylld av kärlek från sin familj och sina vänner".

Enligt uppgifter till TMZ har nu dödsorsaken faställts. Rocklegendaren ska ha dött av naturliga orsaker och ingen obduktion kommer att genomföras.

Samtidigt har nu larmsamtalet från kvällen släppts. Och det visar ur räddningspersonalen fick ett larm om att en person fått en hjärttatack – och skyndade därför till rocklegendarens hus.

Där hittade de Chuck Berry livlös och började direkt med återupplivningsförsök. Men 46 minuter senare dödsförklarades ikonen, skriver TMZ.

Samtidigt kommer uppgifter att Chuck Berry visserligen dog med en förmögenhet - men att den hade kunnat vara betydligt större om han inte tvingats betala höga advokatkostnader och ersättningar i hemliga uppgörelser efter dispyter och anklagelser om övergrepp.

 

LÄS MER: Chuck Berry är död – blev 90 år gammal

 

Bland annat anklagades han för att ha monterat in en kamera i kvinnornas toalett på en restaurang som han äger, och stämdes. Parterna ska ha gjort upp i godo.

Likaså ska han ha stämts av olika samarbetsparten under sin karriär, som han fått betala ersättning till.

Sajten Celebrity Net Worth uppskattar hans förmögenhet till motsvarande runt 90 miljoner kronor - visserligen mycket pengar, men bara en bråkdel av de enorma förmögenheter som efterföljande rockstjärnor som inspirerades av Chuck Berry skrapat ihop.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag