Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larmet: Produktionen har mörkat övergrepp i flera år

Under tisdagen kom beskedet att resten av Paradise Hotel-säsongen stoppas helt.
Årets säsong av ”Paradise hotel” stoppas helt efter larm om sexuella övergrepp.
Foto: Patricia Recourt / Viaplay
Expressen kunde avslöja hur Jennifer Paateres och Annie Dahlberg utsatts för misstänkta övergrepp i årets säsong av ”Paradise hotel”.
Foto: Viafree/Paradise hotel
En person som varit anställd på Mastiff säger att hon sett flera övergrepp under tidigare säsonger.
”Jag såg killar som gick över tjejers gränser minst var tredje dag under de säsonger jag jobbade med programmet”, säger en person som varit anställd på produktionsbolaget Mastiff.
Foto: Pressbild TV3

Expressen kunde avslöja hur Jennifer Paateres och Annie Dahlberg utsatts för misstänkta övergrepp i årets säsong av ”Paradise hotel”. 

Nu berättar Veckorevyn att det som kommit fram bara är toppen av ett isberg.

– Jag såg killar som gick över tjejers gränser minst var tredje dag under de säsonger jag jobbade med programmet, säger en person som varit anställd på produktionsbolaget Mastiff. 

Årets säsong av den populära reality-serien ”Paradise hotel” pausades efter att Expressen i april kunde avslöja att deltagarna Annie Dahlberg, 24, och Jennifer Paatere, 23, utsattes för misstänkta övergrepp av deltagaren Toby Johnson, 21, under inspelningen.

P3 nyheter gjorde senare en granskning där flera tidigare deltagare vittnade om att de sett eller varit med om sexuella övergrepp under tidigare år, och att produktionsbolaget Mastiff tystat ner händelserna.

Under tisdagen kom beskedet från Nent, som beställer programmet, att hela säsongen stoppas och vd:n Anders Jensen konstaterade att han var ”förbannad”. 

– Förbannad på produktionsbolag, på oss själva, vi är beställare. Som beställare är man ytterst ansvarig för sina underleverantörer, berättade han i TV4. 

”Hade man sett samma sak på en hemmafest hade man avbrutit direkt”

Nu kan Veckorevyn berätta att sexuella ofredanden har förekommit under ”Paradise hotel”- inspelningarna i flera år. Tidningen har pratat med en person som var anställd på Mastiff och som jobbade med ”Paradise hotel” på plats i Mexiko. 

Hon säger att hon vid flera tillfällen såg hur manliga deltagare tafsade på kvinnor som sov, eller som var för berusade för att säga nej, och män som försökte tjata till sig sexuella handlingar.

– Hade man sett samma sak på en hemmafest hade man avbrutit direkt, men i den här miljön gör man inte det så länge det inte sker vilda protester. Snarare firar man att kvällens första ligg snart ska hända, säger hon till Veckorevyn. 

Personen berättar vidare att hon vid minst sju tillfällen har sett vad hon anser vara sexualbrott begås inne i huset. 

– Det har handlat om tjejer som har sovit eller varit medvetslösa när manliga deltagare haft sex med dem, säger hon.

Tystades ner 

En annan person som jobbat med produktionen bekräftar också bilden som målas upp. Denne säger att hon bland annat reagerade när hon gick igenom två oklippta intervjuer mellan en manlig och en kvinnlig deltagare. 

Mannen berättade under sin intervju att han hade sex med kvinnan, men när kvinnan intervjuades gav hon inte samma bild. 

– Produktionen sa ”ja, vi vet ju vad som hände mellan er igår”. Men den kvinnliga deltagaren är oförstående och svarar: ”Nej, jag gick och la mig och somnade”, berättar personen som jobbade med klippen.

När den anställde larmade produktionen så tystades hela händelsen ned och sedan när säsongen sändes så var det bortklippt. 

– Det sopades under mattan. Vi upplevde det verkligen som att vi blev tystade. Jag har tänkt på det i efterhand, att jag borde ha letat upp materialet eller kontaktat någon annan. Men då tänkte jag att det jag kunde göra var att kontakta de som var ansvariga, säger personen. 

Matilda Snöwall, vd på Mastiff, säger till Veckorevyn att hon inte känner igen det som sägs i artikeln, varken de övergrepp som sägs ha skett eller att ansvariga på plats ska ha känt till dessa. 

Självklart skulle vi aldrig tillåta övergrepp! Ännu mindre känt till dessa. Om någon av deltagarna känt att så varit fallet ber vi dem genast göra en polisanmälan så att rättsmyndigheterna får utreda detta, då det är väldigt allvarliga anklagelser som vi absolut måste gå till botten med”, skriver Matilda Snöwall i ett mejl till VeckoRevyn. 


Paradise Hotel-deltagaren Toby Johnson kastas ut

Annie Dahlberg och Jennifer Paatere berättar om övergrepp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.