Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lance Hedman öppnar upp om sitt missbruk

Lance Hedman berättar öppet på Instagram om sitt missbruk.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lance Hedman tillsammans med Ola Rapace och Angelina Dehn, som deltar i det nya programmet ”Behandlingen”.
Foto: Instagram.
Lance Hedman och Jackie Ferm deltar i programmet ”Behandlingen”.
Foto: Instagram.
Med föräldrarna Magdalena Graaf och Magnus Hedman.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Lance Hedman har missbruksproblem.

I ett öppet inlägg på Instagram berättar han om sitt missbruk – och att han är en av deltagarna i Discoverys nya program ”Behandlingen”.

”Jag har använt olika substanser för att kunna leva med mig själv och klara av dagen, det har nästan i hela mitt liv varit mitt sätt att hantera mina känslor.”, skriver han.

Lance Hedman, 21, har en missbruksproblematik, berättar han i ett inlägg på Instagram.

Sedan han drack alkohol för första gången har han haft svårt att hantera det. Att erkänna det för sig själv har hjälpt honom, skriver han.

Detta är ett ämne som det enligt mig måste pratas mycket mer om. Skammen och tabun kring beroende är så stor och jag tror många inte vågar söka hjälp på grund av just det..”, berättar han på Instagram.

Han fortsätter:

Jag har använt olika substanser för att kunna leva med mig själv och klara av dagen, det har nästan i hela mitt liv varit mitt sätt att hantera mina känslor. Egentligen handlar det om att jag flyr känslorna med hjälp av substanser.

Stöttas av pappa: ”Så Stolt över dig!”

Inlägget har gillamarkerats av tusentals personer, och fått hundratals kommentarer. I kommentarerna har hans pappa Magnus Hedman, som själv har en historia av missbruksproblematik, kommenterat:

Så Stolt över dig! fortsätt vara den du är. Det duger mer än väl. Älskar dig”., skriver Magnus Hedman.

Bakgrunden till inlägget är att Lance Hedman är en av deltagarna i Discoverys nya satsning ”Behandlingen”. I programmet har han tillsammans med Håkan Hallin, Andreas Kleerup, Ola Rapace, Angelina Dehn och Jackie Ferm tillbringat tre veckor på en skärgårdsö och genomgått ”individuellt anpassade medicinska och terapeutiska behandlingar”.

Lance Hedman avslutar inlägget med att konstatera att han vill fortsätta växa i ”sin inre resa”.

Programmet har premiär i slutet av oktober.

https://www.instagram.com/p/CUZzmnII7P8/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.