Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lance Hedman om pappas missbruk: ”Haft ångest”

Lance Hedman Graaf.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Magdalena Graaf, Lance Hedman Graaf och Magnus Hedman.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Lance Hedman Graaf, 20, gästade pappa Magnus och Nemo Hedéns podcast ”Hedman och Hedén” förra veckan.

Då berättade han om hur det har påverkat honom att växa upp med en pappa som var missbrukare.

– Jag har alltid haft någon typ av ångest som bara ligger, men jag har aldrig vetat vad det är, säger han.

Tidigare fotbollsstjärnan Magnus Hedman och Magdalena Graaf var gifta mellan 1998 och 2006. De var ett av Sveriges kändaste par och tillsammans fick de två barn, Lance, 20 och Tristan, 16.

Efter skilsmässan och karriären tog slut har Magnus Hedman dragits med drogmissbruk, men är sedan ett par år tillbaka ren.

Förra veckan gästade Lance podcasten ”Hedman och Hedén – en beroendepodd”, som görs av pappa Magnus och Nemo Hedén, för att prata om hur det var att växa upp med en pappa som var missbrukare.

– Jag har alltid haft någon typ av ångest som bara ligger, men jag har aldrig vetat vad det är. Det är förmodligen från min barndom och allt som har hänt, men jag är så jäkla dålig på att ta tag i saker och försöka förbättra dem, så jag låter den liksom ligga där, säger Lance Hedman Graaf.

Magnus Hedman: ”Jag känner skam”

I avsnittet delar Lance med sig av flera ögonblicksbilder av hur det var att ha en missbrukande pappa. Bland annat om när Magnus Hedman krockade i en drive-in vid Mcdonalds i Solna. 

– Vi skulle beställa mat i Solna innan min fotbollsträning, och så körde han rakt in i Mcdonaldskuren, och hon som står där säger: ”Vad fan är det som händer?”.

Det hela ska ha inträffat när Magnus Hedman befann sig nära botten, och vid tillfället ska han inte ha sovit på en längre tid.

– Det kryper i kroppen när jag hör det, det är fruktansvärt, säger Magnus Hedman.

– Jag känner skam, jag känner mig som en vidrig person när jag hör honom sitta och prata om det här, fortsätter han.

20-åringen säger att han lärde sig stänga ute allt.

– Jag vet inte riktigt hur min kropp har hanterat det här. På något sätt har jag blivit obrydd om det, det har blivit ”fuck it”. Min hjärna har på något sätt bara stängt av allt det där, och när jag tänker på det tycker jag inte ens att det är jobbigt, för jag har stängt av det så pass djupt.

Magnus Hedman: "Jag hällde amfetamin i kaffet varje morgon"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.