Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar monarkin – utser Rihanna till nationell hjälte

Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Barbados har officiellt lämnat monarkin och utsett landets första president. Samtidigt utsågs Rihanna, som kommer från Barbados, till nationell hjälte, skriver Reuters

”Må du fortsätta skina som en diamant”, sa premiärministern Mia Mottley vid ceremonin där världsstjärnan deltog.

Det var 55 år sedan, år 1966, som Barbados blev självständigt från Storbritannien, men först förra året lämnade landet den brittiska monarkin och drottning Elizabeth som statschef. 

Beslutet togs för ett år sedan, men först i går höll man en ceremoni i huvudstaden Bridgeton där Sandra Mason svors in som landets första president och statschef. 

”Må du skina som en diamant”

Vid samma ceremoni utsågs Rihanna, som är född på Barbados, till nationell hjälte. Stjärnan var på plats i Bridgeton och fick sitt hedersutnämnande. På ceremonin var bland andra kronsprins Charles hedersgäst.

”Må du fortsätta skina som en diamant och hedra din nation med ditt arbete och dina handlingar”, sa premiärministern Mia Mottley, där hon syftade på världsstjärnans storhit ”Diamonds” från 2012. 

Barbados fortsätter att tillhöra det brittiska samväldet. 

Se även:

Världsstjärnorna ryktas ha en romans – setts i helgen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.