Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lammily - docka med finnar och celluliter

Lammily är Barbiedockans värsta fiende.

Varför? undrar du kanske.

Därför att Lammily ser ut som de flesta av oss gör - hon är helt enkelt proportionerlig och kan berikas med både ärr och bristningar, skriver Elitedaily.com

https://www.youtube.com/watch?v=E2W_jGnw0JY

Lammily-dockan har desigants av Nickolay Lamm och landade i butik i slutet av 2014.

Dockan är till skillnad från Barbie ganska lik en vanlig människokropp - benen är inte skämmande långa, midjan inte getingsmal, låren inte supertunna och brösten drar inte i väg mot jättestorlek. Enligt Elitedaily.com ska dockans proportioner motsvara en 19-årings kropp.

Lammily kan också "smyckas" med sådant vi har mer eller mindre av på kroppen - ärr, bristningar, tatueringar och celluliter. Syftet med dockan är enkelt - och absolut nödvändigt - barn som i unga år får se att människokroppen ser olika ut lär sig också att gilla sin egen kropp - oavsett hur den ser ut.

Se bilder på dockan här.

Dockan heter inte Lammily utan namnet väljer köparen/barnet själv. Varje docka har nämligen ett eget pass där du själv fyller i födelsedatum och namn.

Lammily-dockan har ledade vrister och handleder och står stadigt på jorden med hela foten, inte ständigt på tå som övriga Barbiedockor.

Dockan kostar drygt 180 kronor och ärr, celluliter och tatueringar kan köpas till för knappt 45 kronor/paket.

Se klippet där man förvandlar Lammilys normala kropp till Barbies väldigt oproportionerliga dito - och tillbaka igen.

Läs om original-Barbies Instagramkonto här

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.