Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Laleh gör historisk spelning på Ullevi

Laleh.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Laleh.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT NYHETSBYRÅN

Nästa sommar gör Laleh, 38, sin största spelning någonsin då hon intar Ullevi i Göteborg.

Artisten skriver därmed historia som den första svenska kvinnliga soloartisten att hålla en egen konsert på den klassiska arenan.

– Ullevi var en plats där jag som liten fotbollstjej gick för att titta på Gais, säger Laleh i ett pressmeddelande.

Sedan 80-talet har endast tre kvinnor varit huvudakt på Ullevis scen, Tina Turner, Pink och senast Madonna 2012.

Laleh, 38, blir den första svenska kvinnliga soloartisten att vara huvudakt på den stora arenan.

– Jag blev förvånad när jag fick veta att ingen svensk kvinnlig artist varit huvudakt på Ullevi tidigare, jag såg det först när jag läste pressreleasen och frågade ”stämmer det där verkligen?”, säger Laleh till Expressens Jens Liljestrand.

– Visst känns det stort att spela på Ullevi men samtidigt har jag turnerat i halva mitt liv så jag vet vad jag ska göra. Det kommer bli bra!

Artisten, som kommer från Hammarkullen i Göteborg, säger i ett pressmeddelande att hon brukade se fotbollsmatcher på Ullevi.

– Ullevi var en plats där jag som liten fotbollstjej gick för att titta på Gais eller stå utanför vid grinden och få autografer ifrån mina favoritspelare, så nu, efter alla år, känns det lite extra speciellt, jag kommer dock inte ha med mig min fotboll, tror jag.

Konserten äger rum den 10 juni 2022 och blir Lalehs hittills största konsert. För att även yngre fans ska få en chans att se konserten kommer det även att finnas särskilda platser i publiken för de under 13 år.

Släpper ny låt

Biljetterna till konserten släpps på fredag den 11 juni. I samband med biljettsläppet släpper Laleh även sin nya singel ”Change”, vilket är hennes första låt på engelska sedan 2018.

– ”Change” handlar om förändring, sommaren är här nu och det blir lättare att börja tro och hoppas både på sig själv men också på en framtid, säger Laleh i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I musikvideon till ”Change” stormar barnen in ett möte, de kastar och klipper i de vuxnas papper där det står ”business as usual”. De försöker rädda både dem vuxna men också deras framtid och framtiden är väl ändå deras... men det är inte bara upp till barnen, vi måste vara på deras sida nu and we gotta change, säger Laleh i ett pressmeddelande.

Producerat åt världsartister

2005 släppte Laleh sin debutskiva och blev då den första kvinnan någonsin att vinna en Grammis för bland annat ”Årets producent”.

Sedan debuten har Laleh haft stora framgångar och släppt låtar som ”En stund på jorden”, ”Some die young”, ”Bara få va mig själv” och ”Goliat”. Hon har även skrivit och producerat musik åt världsartister som Adam Lambert, Ellie Goulding och Shawn Mendes.

Laleh tilldelas Expressens kulturpris Spelmannen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.