Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Laleh blev mest spelad i ”Sommar i P1” – bidrog själv

Laleh Pourkarim blev den mest spelade artisten i ”Sommar i P1” 2020.Foto: SVERIGES RADIO
Klimataktivisten Greta Thunberg, som var den yngsta sommarvärden någonsin, var den mest lyssnade i både radio- och poddformat.Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

”Sommar i P1” är slut för det här året. 

Klimataktivisten Greta Thunberg gjorde succé och toppade både mest lyssningar och reaktioner på sociala medier. 

Laleh Pourkarim blev den mest spelade artisten – och bidrog själv till förstaplaceringen i sitt sommarprogram. 

Under juni, juli, augusti har radio- och poddlyssnare fått ta del av sommarpratarnas berättelser i ”Sommar i P1”. Nu har Kantar-Sifos radioundersökningar kommit från årets säsong, som visar att flera program haft runt en miljon lyssningar. 

– Sommars genomslag har i år varit större än någonsin och det är en fantastisk känsla att så stor del av befolkningen har lyssnat på Sommar i sommar. I en tid av kris har vi alla behov av att samlas kring något som förenar, säger Sommar i P1:s programchef Bibi Rödöö i ett pressmeddelande. 

Artisten Laleh Pourkarims låtar spelades mest frekvent i sommarvärdarnas program. Hon hamnade på en delad förstaplats med The Beatles med totalt nio spelningar. Laleh avslutade årets säsong med att själva agera sommarvärd och bidrog till förstaplatsen när hon spelade sin egen låt ”Ett slag” i sitt program – efter att ha berättat om hur barn brukar sjunga hennes låtar på skolavslutningar runtom i landet. 

Hennes låt ”Det Kommer Bli Bra” var den mest spelade låten och hade totalt tre spelningar.

Greta Thunberg mest lyssnade sommarvärden

Klimataktivisten Greta Thunberg, som var den yngsta sommarvärden någonsin, var den mest lyssnade i både radio- och poddformat. Hon var också den som bidrog till flest reaktioner på sociala medier. 

I sitt program berättade hon om sina träffar med toppmänniskor världen över och sin passionerade kamp för klimatet. Hon sågade även politikernas insatser och hur de köade för att få en pratstund med henne under FN:s toppmöte om klimatet förra året.

– De känner igen mig och ser plötsligt sin chans att få till en bild som de kan lägga upp på sitt Instagramkonto med hashtaggen ”save the planet”. Det verkar få dem att för en stund glömma skammen över att deras generation har svikit alla framtida generationer, sa Greta Thunberg i sitt sommarprogram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.