Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läkarnas krav på Jill - total tystnad

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: MIKAEL SJÖBERG

Jill Johnson blev ledsen när hon tvingade ställa in flera föreställningar av showen ”That's life” på Chinateatern.

Samtidigt har hon fått strikta instruktioner från läkaren.

– Det enda sättet för att få detta att läka ut är att hon är helt tyst, säger producenten Patrik Krall.

Under onsdagskvällen kom beskedet att Jill Johnson tvingas ställa in ytterligare tre föreställningar av sin show ”That's life” på grund av sjukdom.

Totalt har sex konserter ställts in.

– Hon blivit nästintill bra men för säkerhets skull har vi valt att ställa in även helgens föreställningar. Stämbanden är ju hennes verktyg så det är ingenting man kan riskera. Det är bättre att hon får en vecka till på sig att läka, säger producenten Patrik Krall.


LÄS MER: Avslöjar sanningen – bakom fasaden 


Förutom luftrörskatarr har Jill Johnson även drabbats av hosta.

– Det är en grymt envis hosta. Rent sångmässigt är det en krävande föreställning och just därför vill vi inte riskera någonting. Vi går på det säkra före det osäkra.

Har hon haft ont?

– Nej, jag upplever inte att hon har haft ont överhuvud taget. Förra veckan repade vi ju.

Läkarens order till Jill Johnson

Samtidigt har läkarna gett Jill Johnson strikta förhållningsregler: hon får inte prata.

– Bara hon är tyst. Det enda sättet för att få detta att läka ut är att vara helt tyst. Och sedan har hon ju en hosta som är jobbig också. Men det är just det här att behöver vara helt tyst och inte använda stämbanden så att den här svullnaden går ner.

Tyckte hon att det var jobbigt att ställa in?

– Ja, det är klart. Alla tycker att det är jobbigt och framför allt hon. Det är klart att det är jättejobbigt att veta att folk som hade tänkt gå inte kan göra det. Det är så för alla artister men det går ju inte att göra något åt det. En sjukdom är en sjukdom. Men det är klart man tycker det är jobbigt ändå.


LÄS MER: Jill Johnsons livskris före separationen 


Under onsdagen kommenterade Jill Johnson läkarens besked om fortsatt vila.

”Det känns tufft och otroligt tungt att ställa in ännu en helg men jag förstår och accepterar vikten av ytterligare en veckas vila och att inte sjunga innan jag är helt”, skrev hon då på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BhcYg6EBRPp/?hl=sv&taken-by=jilljohnsonmusic

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.