Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Foto: MIKAEL SJÖBERGFoto: MIKAEL SJÖBERG
 Foto: MIKAEL SJÖBERG

Läkarnas krav på Jill - total tystnad

Publicerad

Jill Johnson blev ledsen när hon tvingade ställa in flera föreställningar av showen ”That's life” på Chinateatern.

Samtidigt har hon fått strikta instruktioner från läkaren.

– Det enda sättet för att få detta att läka ut är att hon är helt tyst, säger producenten Patrik Krall.

Under onsdagskvällen kom beskedet att Jill Johnson tvingas ställa in ytterligare tre föreställningar av sin show ”That's life” på grund av sjukdom.

Totalt har sex konserter ställts in.

– Hon blivit nästintill bra men för säkerhets skull har vi valt att ställa in även helgens föreställningar. Stämbanden är ju hennes verktyg så det är ingenting man kan riskera. Det är bättre att hon får en vecka till på sig att läka, säger producenten Patrik Krall.

 

LÄS MER: Avslöjar sanningen – bakom fasaden 

 

Förutom luftrörskatarr har Jill Johnson även drabbats av hosta.

– Det är en grymt envis hosta. Rent sångmässigt är det en krävande föreställning och just därför vill vi inte riskera någonting. Vi går på det säkra före det osäkra.

Har hon haft ont?

– Nej, jag upplever inte att hon har haft ont överhuvud taget. Förra veckan repade vi ju.

Läkarens order till Jill Johnson

Samtidigt har läkarna gett Jill Johnson strikta förhållningsregler: hon får inte prata.

– Bara hon är tyst. Det enda sättet för att få detta att läka ut är att vara helt tyst. Och sedan har hon ju en hosta som är jobbig också. Men det är just det här att behöver vara helt tyst och inte använda stämbanden så att den här svullnaden går ner.

Tyckte hon att det var jobbigt att ställa in?

– Ja, det är klart. Alla tycker att det är jobbigt och framför allt hon. Det är klart att det är jättejobbigt att veta att folk som hade tänkt gå inte kan göra det. Det är så för alla artister men det går ju inte att göra något åt det. En sjukdom är en sjukdom. Men det är klart man tycker det är jobbigt ändå.

 

LÄS MER: Jill Johnsons livskris före separationen 

 

Under onsdagen kommenterade Jill Johnson läkarens besked om fortsatt vila.

”Det känns tufft och otroligt tungt att ställa in ännu en helg men jag förstår och accepterar vikten av ytterligare en veckas vila och att inte sjunga innan jag är helt”, skrev hon då på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BhcYg6EBRPp/?hl=sv&taken-by=jilljohnsonmusic
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag