Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läkarnas besked till Skifs efter kollapsen

Björn Skifs
Foto: Cornelia Nordström
Björn Skifs
Foto: Cornelia Nordström

Läkarna har fortfarande inga svar att ge Björn Skifs.

Nu står det klart att den folkkära artisten är sjukskriven i en månad.

– Han är ordinerad vila, säger Åsa Holmgren, producent för "Revanschen på Skansen".

I slutet av augusti fördes Björn Skifs akut till sjukhus efter att ha svimmat i hemmet. Den folkkäre profilen slog sig så illa att han fick hjärnskakning och han tvingades dessutom att sy fyra stygn.

Läkarna har varit villrådiga och trots att det gått drygt två veckor sedan Björn Skifs kollapsade har sångaren inte fått något svar på vad han drabbats av, mer än att han har problem med blodtrycket.


LÄS MER: Läkarna har fortfarande inga svar till Björn Skifs


Nu står det klart att Björn Skifs kommer att få vara hemma en längre tid.

– Han är sjukskriven en månad, säger Åsa Holmgren, producent för "Revanschen på Skansen".

Hur mår han?

– Det finns inte så mycket att rapportera. Han är hemma och vilar upp sig och blir bättre och bättre.

Vad är han sjukskriven för?

– Inget särskilt, han är bara ordinerad vila.

Hur reagerade han?

– Jag vet inte, vi har inte pratat om det.

Björn Skifs Fick ställa in flera shower

Det var natten mellan fredag den 26:e augusti och lördag den 27:e augusti som Björn Skifs fördes akut till sjukhus. Han var då mitt uppe i showen "Revanschen på Skansen", som han gör tillsammans med vännen Tommy Körberg.

Så sent som på fredagen stod Björn Skifs på scen. Han hade redan då haft problem med blodtrycket och bakom kulisserna fanns ett medicinskt team redo bakom ifall sångarens tillstånd skulle försämras.

Björn Skifs hade också legat inlagd på sjukhus dagarna innan kollapsen.

"Björn kom in till sjukhuset på onsdagskvällen med skyhögt blodtryck och vissa komplikationer. Det stabiliserade sig och han kunde genomföra fredagens föreställning. Efter hemkomsten drabbades han av det motsatta, ett plötsligt blodtrycksfall som gjorde att han svimmade och föll så olyckligt att det resulterade i hjärnskakning och fyra stygn i pannan. Han är kvar på sjukhuset för vidare kontroller och uppföljning, men hälsar att han efter den ordinerade vilan nog ska vara på banan snart igen", står det i ett meddelande på Björn Skifs Facebook-sida.


LÄS MER: Björn Skifs förtvivlad efter sin kollaps


Hans fru Pernilla Skifs, 51 har hela tiden funnits med som ett stöd.

– Det är klart man är orolig om en familjemedlem ligger på sjukhus. Pernilla har varit med honom hela tiden, har Åsa Holmgren tidigare berättat.

Sedan Björn Skifs insjuknade har artisten fått stort stöd bland vänner och fans, vilket han tackat för på Facebook.

"Jag är oerhört ledsen över att helgen inte kunde genomföras, men det gick verkligen inte. Och jag är så tacksam och rörd över alla fina hälsningar jag fått. Det värmer en för tillfället stukad artist", skriver han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.