Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läkarnas akutplan för Perrelli efter upptäckten

Charlotte Perrelli
Foto: JENS CHRITIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Charlotte Perrelli
Foto: OLLE SPORRONG
Charlotte Perrelli
Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte Perrelli och Anders Jensen.
Foto: SVEN LINDWALL

Charlotte Perrelli flyttar sin turné "Flickan från Småland" – och ställer in några av konserterna.

Nu berättar den höggravida artisten att anledningen är att hennes läkare bedömer att hon står inför en riskfylld förlossning med blödningar.

"Jag måste helt enkelt kunna infinna mig på en akutförlossning extremt snabbt när det händer", skriver hon i sin blogg.

Charlotte Perrelli, 43, skulle ha haft premiär för konserthusturnén "Flickan från Småland" i november. Men nyligen gav den höggravida artisten beskedet att turnén och premiären flyttas fram till januari 2019. Några av konserterna ställs dessutom in.

Nu berättar Charlotte Perrelli anledningen till förändringarna. Hon menar att det varken beror på foglossning, smärta eller att förlossningen krockar med turnén. 

Enligt artisten står hon inför en riskfylld förlossning – hennes läkare bedömer att det kommer att uppstå blödningar. För att förlossningen ska vara säker måste Perrelli omgående kunna ta sig till sjukhus.

"Jag har belagts med förbud att förflytta mig från stan. En blodådra från barnet ligger olyckligtvis lite illa till vilket gör att desto närmre förlossning vi kommer och det trycker på av tyngden av barnet så finns det stor blödningsrisk", skriver hon i sin blogg och fortsätter:

"Då är det bråttom. Både för barnet och för mig. Jag måste helt enkelt kunna infinna mig på en akutförlossning extremt snabbt när det händer".


LÄS MER: Charlotte Perrelli ställer in efter läkarens besked 


Berättar för fansen: "Blir troligen inlagd"

Enligt sångerskan ledde hennes tillstånd förr till att man blev inlagd på sjukhus från graviditetsvecka 20. Själv kommer hon sannolikt läggas in på sjukhus den sista veckan.

"Troligen blir jag inlagd sista veckan men det beror på hur det utvecklas. Jag går på jämna kontroller och nästa är redan i morgon. Håller tummarna för att inte bli inlagd än."

Trots den besvärliga situationen så mår Charlotte Perrelli bra och är vid gott mod.

”Har inte ont alls utan är pigg och alert, bara olyckligt att det blev så här den här gången”, tillägger hon.

Under sommaren har Charlotte Perrelli haft ett fullspäckat schema med både "Diggiloo"-turné och inspelning av "Så mycket bättre" på TV4. Men just nu tar hon det lugnare och vilar, enligt uppmaning från sin läkare.


LÄS MER: Charlotte Perrelli öppnar upp om nya husdrömmarna 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.