Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Läkarens vägran efter Michael Jacksons krav – i det dolda

Michael Jackson villa ha starka mediciner utskriva Foto: AARON LAMBERT / AP TT NYHETSBYRÅN
Hollywood-läkaren Robert Huizenga. Foto: Youtube.

Hollywood-läkaren Robert Huizenga erbjöds jobbets som privat läkare åt Michael Jackson – men tackade nej till det eftertraktade jobbet.

Anledningen: han ville inte skriva ut de mediciner som Jackson var beroende av.

– Väldigt tydligt att en del av jobbet var att skriva ut recept på mediciner som – i mitt tycke – inte var något han skulle må bättre av, säger Robert Huizenga i dokumentären ”Fatal addiction”, skriver Radar Online.

Läkaren Robert Huizenga, som också är känd som ”Doktor Hollywood”, blev erbjuden jobbet som Michael Jacksons privata läkare – men valde att tacka nej.

I en intervju i dokumentärserien ”Fatal addiction” på Reelz, som amerikanska sajten Radar Online har tagit del av, berättar Robert Huizenga att han var nära att börja jobba med Michael Jackson, men att han backade ur när han insåg vad det skulle innebära för honom som läkare.

– Jag blev erbjuden att vara Michael Jacksons läkare, att följa med honom på turné, resa och ha en underbar livsstil. När jag frågade om jobbet och vad som behövdes så blev det väldigt tydligt att en del av jobbet var att skriva ut recept på mediciner som – i mitt tycke – inte var något han skulle må bättre av. Så jag kunde inte ta jobbet, säger han i dokumentären, skriver Radar Online.

Läkaren dömd efter Jacksons bortgång

Efter Michael Jacksons bortgång dömdes Jacksons läkare Conrad Murray för att ha gett Jackson de läkemedel som sedan tog hans liv. ”Doktor Hollywood” resonerar kring om det är patienten eller läkaren som är skyldig i en sådan situation.

– Han frågade efter särskilda substanser och skulle antagligen fortsätta fråga och fortsätta erbjuda pengar tills han hittade någon som skulle göra som han ville. Vem har skulden? Är det personen som ber som har skulden, för att han tigger, kräver och betalar för droger? Eller är det läkarens fel för att de gjorde något som långsiktigt inte var till hans fördel? Det är en svår fråga.