Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läkarens nya uppgifter – om prinsessan Dianas död

Stordalen ljög om Ving-affären – Skavlans förvåning
Richard Shepherd i ”Skavlan”. Foto: SVT
SkavlanFoto: SVT
”Diana var inte svårt skadad. Hon hade brutit en arm och hade några andra mindre skador. Hon borde ha överlevt”, säger Richard Shepherd i ”Skavlan”.
Prinsessan Diana dog i en tunnel i Paris i augusti 1997.Foto: DENIS PAQUIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Diana och pojkvännen Dodi Fayed bara timmar innan dödskraschen. Foto: ABACA / STELLA PICTURES ABACA
Dödsolyckan i Paris skakade en hel värld.Foto: ABACA / STELLA PICTURES ABACA
1 / 7

Prinsessan Dianas död i augusti 1997 skakade en hel värld.

I ”Skavlan” kommer nu rättsläkaren Richard Shepherd med nya uppgifter om den tragiska dödsolyckan i Paris.

– Diana var inte svårt skadad. Hon hade brutit en arm och hade några andra mindre skador. Hon borde ha överlevt, säger han i programmet. 

Den ständigt omskrivna prinsessan Diana levde att liv där hon ständigt jagades av paparazzi-fotografer. När Diana tillsammans med pojkvännen Dodi Fayed, chauffören Henri Paul och Dodi Fayeds livvakt Trevor Rees-Jones kraschade i Pont de L'Alma-tunneln i Paris var det också de efterföljande paparazzi-fotograferna som fick skulden.

Ryktena och uppgifterna om dödsfallet har sedan dess varit många.

I fredagens avsnitt av SVT-programmet ”Skavlan” berättar den brittiska rättsläkaren Richard Shepherd om dödsolyckan. Han beskriver hur Dodi Fayed och Henri Paul dog direkt. 

”Diana var inte svårt skadad”

Men också hur prinsessan Diana till en början inte såg ut att ha alltför allvarliga skador.

– Diana var inte svårt skadad. Hon hade brutit en arm och hade några andra mindre skador. Hon borde ha överlevt. Hon var delvis skyddad av Rees-Jones, för hon for in i baksidan av hans säte. 

När Diana väl anlände till sjukhuset såg prognosen relativt god ut.

– När hon kom  så trodde de att hon var okej. Hon pratade. Och de oroade sig för andra personer. Det var senare som det visade sig att hon en väldigt ovanlig skada, djupt inne i mitten av hennes bröst. Som ingen visste var där. Och när hon blev sämre och kollapsade, då var det för sent. Och hon dog efter operationen, förklarar Richard Shepherd i programmet. 

Prinsessan Diana var gift med brittiske prins Charles mellan 1981 och 1996. Tillsammans fick de prins William och prins Harry. Diana blev 36 år gammal.

”Skavlan” sänds fredagar klockan 20.00 på SVT 1 och SVT Play.

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.