Michael Jackson lämnade tre barn efter sig. Foto: Mj Kim / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPEMichael Jackson lämnade tre barn efter sig. Foto: Mj Kim / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Michael Jackson lämnade tre barn efter sig.  Foto: Mj Kim / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Det är okänt vilka som är biologiska föräldrar till barnen. Foto: Joel Ryan / APDet är okänt vilka som är biologiska föräldrar till barnen. Foto: Joel Ryan / AP
Det är okänt vilka som är biologiska föräldrar till barnen.  Foto: Joel Ryan / AP
Men nu lovar popstjärnans läkare Conrad Murray att avslöja sanningen för barnen. Foto: Reuters Pool / Splash News / ALL OVER PRESS SPLASH NEWSMen nu lovar popstjärnans läkare Conrad Murray att avslöja sanningen för barnen. Foto: Reuters Pool / Splash News / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS
Men nu lovar popstjärnans läkare Conrad Murray att avslöja sanningen för barnen.  Foto: Reuters Pool / Splash News / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS

Sanningen om Michael Jacksons barn

Publicerad

Michael Jackson lämnade tre barn efter sig.

Det är okänt vilka som är biologiska föräldrar till barnen.

Men nu lovar popstjärnans läkare Conrad Murray att avslöja sanningen för barnen.

Popstjärnan Michael Jackson dog i juni 2009. Han lämnade tre barn efter sig. Prince, 19, Paris, 18, och Bigi, 14. Mamman till de två äldre barnen är känd sedan länge: Debbie Rowe – Jacksons andra fru.

Däremot är det inte känt vem det var som födde yngsta sonen – respektive vem som egentligen är den biologiska pappan till alla tre.

Daily Mail rapporterar att två personer cirkulerat frekvent i spekulationerna om vem som är den biologiska fadern till barnen: skådespelaren Mark Lester och läkaren Arnold Klein.

Michael Jacksons läkare Conrad Murray säger sig veta om hur det ligger till. Murray lovar nu att berätta sanningen till Michael Jacksons barn – när de är redo för det.

”Om de kommer till mig en dag när de är vuxna och redo att få reda på sanningen. Då kan vi ha en konversation och de kan få reda på allt de vill veta. Men, jag kommer inte skriva om det i en bok eller i någon annan rapportering. Men, jag känner till svaret”, skriver han i ett uttalande som Daily Mail tagit del av.

 

LÄS MER: Jacksons barn har inte samma pappa

 

Murray dömdes för vållande till Jacksons död

Conrad Murray dömdes för vållande till Michael Jacksons död. Det var han som skrev ut den dödliga dosen av narkosmedlet propofol till popstjärnan. Murray har avtjänat sitt straff och suttit sammanlagt två år i fängelse.

 

LÄS MER: Jacksons son vill stoppa Conrad Murray

 

Prince Jackson kritisk

Popstjärnans son Prince Jackson är kritisk mot läkarens framfart i offentligheten. Han tycker att Murray vill tjäna pengar på sin relation med sångaren. I augusti försökte han få tv-bolaget ITV att lägga ner planerna på ett tv-program med läkaren.

– Conrad Murray framför ögonen på barn är som djävulen. Prince och Paris är medvetna att han försöker att använda deras pappa för att bli känd och tjäna pengar. Han har ljugit om och om igen om sitt beteende och det är bevisat att han är en brottsling. Ändå fortsätter han använda Michael för att bli berömd och att få pengar, säger en familjevän till Jacksons, till NY Daily News.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag