Läkarna misstänker starkt att Rednex-sångerskan Annika Ljungberg har leukemi. Om två veckor kommer diagnosen. Så länge har hon och maken Jens Sylsjö hoppet uppe. Foto: Larseric Linden
Läkarna misstänker starkt att Rednex-sångerskan Annika Ljungberg har leukemi. Om två veckor kommer diagnosen. Så länge har hon och maken Jens Sylsjö hoppet uppe. Foto: Larseric Linden

"Läkaren misstänker starkt leukemi"

Publicerad

För två veckor sedan svimmade hon i sitt hem.

Rednex-sångerskan Annika Ljungberg fördes akut sjukhus, och nu har hon fått beskedet att det troligen rör sig om kronisk leukemi.

– Det ska gå bra. Vi ska fixa allt vad det än kan vara. Även om man har fått en diagnos så kan man övervinna det, säger hennes make Jens Sylsjö.

Smärtorna fick henne att svimma.

Rednex-sångerskan Annika Ljungberg, 43, fördes för två veckor sedan till Södersjukhuset i Stockholm. Där stannade hon i tolv timmar. Läkarna tog prover och märkte att hon hade ett ovanligt högt värde av vita blodkroppar.

I går åkte hon åter akut in till sjukhuset igen. Läkarna hade slagit larm när de märkte att antalet vita blodkroppar inte hade sjunkit – utan stigit.

– Läkaren sa att han starkt misstänkte kronisk myeloisk leukemi, säger Annikas make Jens Sylsjö.

"Snällaste varianten"

Kronisk myeloisk leukemi är en form av blodcancer som utvecklas när de vita blodkropparna i benmärgen och i blodet ökar. Ungefär 85 personer diagnostiseras med sjukdomen i Sverige varje år, enligt Blodcancerförbundet.

– Hur tragiskt det än låter så är det den varianten som är snällast, om man får säga så. Man kan fortsätta leva, men det kräver medicinering och kontroller, säger Jens Sylsjö

 

Men än vet varken Annika eller läkarna om det faktiskt rör sig om kronisk myeloisk leukemi. Först om två veckor är proverna klara. Då kommer svaret på vilken sjukdom hon har.

Så länge är Annika hemma och vilar, i väntan på läkarnas besked. Alla kommande spelningar med nya bandet, The Cotton Eye Joe Show, är inställda tills vidare.

– Hon är väldigt svag i hela kroppen, orkar inte göra någonting. Det är en fruktansvärd oro, säger Jens.

Stöttas av vänner

Samtidigt stöttas Annika av både vänner och människor hon aldrig träffat tidigare. I går skrev hon själv på Facebook om hur mycket stödet betyder för henne:

– Jag är trött men vill tacka återigen för alla ni fantastiska vänner som skriver. Ni ger mig ljus på vägen, skriver hon.

Nu väntar två långa veckor i väntan på besked. Så länge försöker paret ha hoppet uppe.

– Det ska gå bra. Vi ska fixa allt vad det än kan vara. Även om man har fått en diagnos så kan man övervinna det, säger make Jens Sylsjö.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag