Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Läkaren misstänker starkt leukemi"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Läkarna misstänker starkt att Rednex-sångerskan Annika Ljungberg har leukemi. Om två veckor kommer diagnosen. Så länge har hon och maken Jens Sylsjö hoppet uppe.
Foto: Larseric Linden

För två veckor sedan svimmade hon i sitt hem.

Rednex-sångerskan Annika Ljungberg fördes akut sjukhus, och nu har hon fått beskedet att det troligen rör sig om kronisk leukemi.

– Det ska gå bra. Vi ska fixa allt vad det än kan vara. Även om man har fått en diagnos så kan man övervinna det, säger hennes make Jens Sylsjö.

Smärtorna fick henne att svimma.

Rednex-sångerskan Annika Ljungberg, 43, fördes för två veckor sedan till Södersjukhuset i Stockholm. Där stannade hon i tolv timmar. Läkarna tog prover och märkte att hon hade ett ovanligt högt värde av vita blodkroppar.

I går åkte hon åter akut in till sjukhuset igen. Läkarna hade slagit larm när de märkte att antalet vita blodkroppar inte hade sjunkit – utan stigit.

– Läkaren sa att han starkt misstänkte kronisk myeloisk leukemi, säger Annikas make Jens Sylsjö.

"Snällaste varianten"

Kronisk myeloisk leukemi är en form av blodcancer som utvecklas när de vita blodkropparna i benmärgen och i blodet ökar. Ungefär 85 personer diagnostiseras med sjukdomen i Sverige varje år, enligt Blodcancerförbundet.

– Hur tragiskt det än låter så är det den varianten som är snällast, om man får säga så. Man kan fortsätta leva, men det kräver medicinering och kontroller, säger Jens Sylsjö


Men än vet varken Annika eller läkarna om det faktiskt rör sig om kronisk myeloisk leukemi. Först om två veckor är proverna klara. Då kommer svaret på vilken sjukdom hon har.

Så länge är Annika hemma och vilar, i väntan på läkarnas besked. Alla kommande spelningar med nya bandet, The Cotton Eye Joe Show, är inställda tills vidare.

– Hon är väldigt svag i hela kroppen, orkar inte göra någonting. Det är en fruktansvärd oro, säger Jens.

Stöttas av vänner

Samtidigt stöttas Annika av både vänner och människor hon aldrig träffat tidigare. I går skrev hon själv på Facebook om hur mycket stödet betyder för henne:

– Jag är trött men vill tacka återigen för alla ni fantastiska vänner som skriver. Ni ger mig ljus på vägen, skriver hon.

Nu väntar två långa veckor i väntan på besked. Så länge försöker paret ha hoppet uppe.

– Det ska gå bra. Vi ska fixa allt vad det än kan vara. Även om man har fått en diagnos så kan man övervinna det, säger make Jens Sylsjö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.