Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lailas tvivel – efter Pegs uppmärksammade bild

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: /IBL / /IBL

Artisten Peg Parnevik har publicerat flera bilder på sina bara bröst på sociala medier – något som har fått radioprofilen Laila Bagge att fundera.

I podcasten ”Roger och Laila” avslöjar Bagge sin tvekan inför vad avklädda bilder gör för skillnad i samhället.

– Jag tror att hur mycket man än visar tuttarna så kan man inte få män, eller kvinnor som gillar kvinnor, att tänka att ”det där har inget med sex att göra”, säger Laila Bagge i podcasten.

Peg Parnevik publicerar med jämna mellanrum avklädda bilder på sig själv, på sitt Instagramkonto, och är öppen med att hon vill lyfta frågor kring kroppspositivitet och jämställdhet.

I måndagens avsnitt av podcasten ”Roger och Laila” på I like radio funderar profilen Laila Bagge, 46, över artistens bröstbilder.

– Peg Parnevik lade upp en bild på Instagram, där hon står i jeans och är helt topless. Det gör hon för att lyfta kvinnokroppen, och att man ska avsexualisera bröst. Att det ska vara jämställt – kan man lägga upp på än kan man lägga upp på kvinnor. Jag har inga problem med det, säger Laila Bagge i podcasten.

Osäker på bröstbilderna

Men medan Laila Bagge tycker att man får gå runt och fotografera sig naken så mycket eller lite man vill, så är tv-profilen osäker på om fler bröstbilder kommer hjälpa till att avsexualisera de kvinnliga brösten.

– Men däremot undrar jag: går det verkligen? Kan man övertyga de flesta människorna om – ju mer man lägger upp bara bröst – att det är normalt och ingen sexuell anspelning. Jag vill tro att de som gillar bröst och kvinnor, gör det för att de tycker det är attraktivt och sexuellt går i gång på det, säger Laila Bagge i podcastavsnittet.

Roger Nordin tycker att det är männens problem om de blir upphetsade av bilder på kvinnobröst – och att kvinnorna inte för den sakens skull ska behöva skyla sig.

– Om män blir, ursäkta uttrycket, kåta av kvinnors bröst, då är väl det hans problem? Det är ju inte hon som måste skyla sig, säger han, och Laila Bagge fyller i:

– Det håller jag med om! Visa hur mycket du vill. Alla får väl visa vad de vill, jag bryr mig inte. Men nu snackar vi om att avsexualisera brösten.

– Men du tror inte att det går? undrar Roger Nordin.

”Vi kvinnor ska vara stolta över våra kroppar”

Laila Bagge slår fast att hon tror att personer som är sexuellt attraherade till kvinnor kommer fortsätta bli upphetsade av bilder på nakna bröst, även om det blir vanligare i sociala medier.

– Jag tror att hur mycket man än visar tuttarna så kan man inte få män, eller kvinnor som gillar kvinnor, att tänka att ”det där har inget med sex att göra”. Jag tror att alla män är glada över att alla kvinnor kastar av sig topparna, vem fan skulle inte vara det?

– Går man i gång och blir, ursäkta uttrycket, kåt på tuttar, då kommer man alltid bli det.

I en kommentar till Expressen säger Laila Bagge:

– Jag tycker att det är bra att man lyfter detta och ser inte att det är dåligt på något sätt, då det blir mer naturligt och avdramatiserat kring den nakna kroppen. Men man kommer nog aldrig ifrån att om du tänder på ett par bröst så kommer du inte sluta tända på ett par bröst hur mycket bröstbilder du än exponeras för. Däremot är det ju bra att det skapar mer acceptans att man duger som man är och att vi kvinnor ska vara stolta över våra kroppar, säger Laila Bagge.