Laila Bagge. Foto: OLLE SPORRONGLaila Bagge. Foto: OLLE SPORRONG
Laila Bagge. Foto: OLLE SPORRONG
Niclas Wahlgren. Foto: /ALL OVER PRESSNiclas Wahlgren. Foto: /ALL OVER PRESS
Niclas Wahlgren. Foto: /ALL OVER PRESS

Lailas ilska efter ex-makens utspel

Publicerad

I podcasten "Lyxfällan" hävdar Niclas Wahlgren att han och Laila Bagge delade lika på pengarna i skilsmässan.

Efter utspelet slår Laila Bagge tillbaka – hon menar att uppdelningen inte stämmer, samtidigt som uttalandet gör henne upprörd.

– Jag blir oerhört ledsen att jag tvingas kommentera sådana här uppgifter när vi har barn ihop, säger Bagge.

Niclas Wahlgren, 51, och Laila Bagge, 44, gifte sig 2010 efter att ha träffats under "Let's Dance"-inspelningen. 

Men för två år sedan skilde sig paret. 

I podcasten "Lyxfällan – en pengapodd med Patrick och Magnus" berättar Wahlgren om skilsmässan. Där går Wahlgren ut och beskriver parets ekonomiska fördelning under uppbrottet. 

Wahlgren berättar att hans vänner tyckte att han var "dum i huvudet" som inte tecknade ett äktenskapsförord innan bröllopet. 

Niclas Wahlgren: "Splittade på hälften"

Enligt honom delade det forna paret lika på pengarna. 

– Vi splittade på hälften. Vi hade inte skrivit något äktenskapsförord. Min kompis är skilsmässoadvokat och han sa innan jag gifte mig att jag absolut måste ha ett förord, för jag har samlat på mig en del pengar genom åren. Men jag sa att det kändes så jäkla fel, att jag inte skulle kunna gifta mig med henne om jag trodde att hon skulle sno av mina pengar. Min kompis tyckte att jag var dum i huvudet, säger Niclas i podcasten.

Han fortsätter: 

– Men när man står där och är nykär så vill man inte ha ett äktenskapsförord. Det känns fruktansvärt osexigt att bara ”vi ska gifta oss och lova varandra evig trohet, men när vi skiljer oss är femtio procent mitt”.

 

LÄS MER: Laila Bagges mystiska bröllopsbild

 

I podcasten säger Wahlgren också att uppbrottet var bra för honom rent ekonomisktt, men säger att han inte vill ha ett äktenskapsförord om han gifter om sig i framtiden.

– När man blir ensam så lägger man ju bara pengar på det man själv tycker är viktigt. Så livet blev ju nästan billigare för mig efteråt, säger Niclas Wahlgren i podcasten.

Niclas Wahlgren vill efteråt betona att uttalandet om att "livet blev billigare" efter skilsmässan inte handlar om att Laila Bagge och han hade en orättvis fördelning. I stället handlar det om de ekonomiska prioriteringar man gör i vardagen, säger Niclas.

– Det är olyckligt. det handlar om prioriteringar. Det är så man gör i en tvåsamhet. Jag tror många känner igen sig. Andemeningen är att jag inte anser det blev dyrare att skiljas. Eftersom man gör olika prioriteringar i livet.

Laila Bagge reagerade starkt

När Laila Bagge nås av uttalandena reagerar hon starkt. Samtidigt menar hon att det inte ligger någon som helst sanning i vad Niclas säger. 

– Han fick det han gick in med jag fick det jag gick in med. Och sen delade vi på resten, säger Laila Bagge. 

Hon fortsätter:

– De pengar som vi själva hade med oss in i äktenskapet fick var och en med sig ur äktenskapet och jag fick mina bolag och Niclas sitt bolag.

Niclas uttalanden gör Laila Bagge ledsen. 

– Sedan blir jag oerhört ledsen att jag tvingas kommentera sådana här uppgifter när vi har barn ihop, säger Laila Bagge. 

Laila Bagge har gått vidare och träffat en ny kärlek: 26-årige Korosh Kananian. Paret bor i dag tillsammans.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag