Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Laila Bagges utbrott – bilden sprids på nätet

Laila Bagge uppmanar sina följare att fråga henne innan de köper något från annonser som dessa. Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Laila Bagge är trött på att användas i fejkade reklamannonser. Foto: Mikael Sjöberg
Foto: Instagram

Laila Bagges namn och ansikte har använts i flera fejkade reklamannonser som cirkulerar på sociala medier.

Tv- och radioprofilen har nu fått nog – uppmanar följarna att fråga henne innan de köper något.

”Ännu en fejk reklam som cirkulerar!! Helt sjukt jag har nu råkat ut för minst 4-5 st olika fejkannonser på Instagram”, skriver Laila Bagge på Instagram.

I juni gick tv- och radioprofilen Laila Bagge, 46, ut på sociala medier och sa ifrån när hennes ansikte och namn användes i en fejkad reklamannons. Då handlade det om ett företag som sålde hudprodukter, och Bagge ville vara tydlig med att hon aldrig använt det som hon kallade för deras ”skitprodukter”.

Laila Bagge: ”Har nu råkat ut för minst 4-5”

Nu tvingas Laila Bagge att återigen ta till Instagram för att avsäga sig ännu en fejkad reklam som cirkulerar på internet. Företaget använder sig av en bild på radioprofilen, som de har redigerat utan att Laila Bagge gett tillåtelse till detta.

”Ännu en fejk reklam som cirkulerar!! Helt sjukt jag har nu råkat ut för minst 4-5 st olika fejkannonser på Instagram”, skriver Laila Bagge i inlägget.

Den senaste bluffannonsen som nu nått profilens vetskap handlar om bantningspiller, som det i annonsen hävdas att Bagge har testat. Bilderna på henne i annonsen är så tydligt redigerade, menar Laila Bagge att hon undrar hur företaget kan tro att någon skulle gå på deras lögn.

https://www.instagram.com/p/B0iUJzFn7Xc/

Laila Bagge beskriver att hon är trött på att utnyttjas i sammanhang som dessa. Hon vet om att det är flera personer som gått på de fejkade annonserna och köpt produkter av dessa företag, något som Bagge själv senare fått meddelanden om och fått förklara att detta inte är något som hon självmant varit inblandad i.

”Så ser ni något som ser skumt ut skicka länk och ta en bild på annonsen och skicka det till mitt DM så lägger jag ut om det är falskt här på mitt instagram, så slipper ni fundera på om det är sant eller falskt”, uppmanar hon sina följare på Instagram.

”Känns väldigt tråkigt att bli utnyttjad”

Det värsta, enligt Laila Bagge, är att den plattformen där annonserna cirkulerar tjänar pengar på det. Vilket gör att Laila Bagge inte tror att det kommer sluta dyka upp fejkade reklamannonser med hennes ansikte och namn.

”Det läskiga i detta är att Instagram tjänar pengar på dessa fejkannonser så det lär ju inte sluta! Känns väldigt tråkigt att bli utnyttjad på detta sättet”, skriver Laila Bagge på Instagram.