Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Laila Bagges pengakris – blev lurad på stora belopp

Laila Bagge berättar nu om pengakrisen. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Laila Bagge har fobi för att öppna brev – på grund av att hon tidigare har lurats på pengar.

I ”Lailaland” berättar tv-profilen om hur hon hamnade hos Kronofogden, och blev återbetalningsskyldig.

– Det blev väldigt mycket kronofogdsräkningar. Det blev väldigt mycket pengar som jag behövde betala av, säger Laila Bagge i tv-programmet.

I ”Lailaland” avslöjar Laila Bagge, 46, sin rädsla för att öppna brev, något som gör det svårt för henne när hon ska hjälpa sonen Liam Pitts att söka till gymnasiet.

Tv-profilen förklarar anledningen bakom sin ovanliga fobi. För flera år sedan blev Laila Bagge nämligen lurad på stora summor pengar – något som ledde till att hon hamnade hos Kronofogden och blev återbetalningsskyldig under en period.

– Anledningen till att jag hatar post är att under en period i mitt liv så blev jag lurad på massa pengar. Det blev väldigt mycket kronofogdsräkningar. Det blev väldigt mycket pengar som jag behövde betala av. Det har gjort att jag tycker det är otroligt jobbigt att öppna post. Det har nästan blivit en ångestfobi liksom, berättar Laila Bagge i ”Lailaland”.

Expressen har sökt Laila Bagge, som inte vill kommentera ytterligare.

Laila Bagge förlorade 8 miljoner på en natt

Det är inte första gången som Laila Bagge delar med sig av sina problem med pengar. I ”Roger och Lailas podcast”, som Laila Bagge har med radiokollegan Roger Nordin, har hon avslöjat att hon förlorade åtta miljoner kronor när hon lämnade sitt smyckeföretag ”Rock by Sweden”. 

När Bagge valde att sälja företaget, som året innan hade omsatt 4,7 miljoner kronor och gjort en nettovinst på cirka 700 000 kronor, enligt Dagens industri, så fick hon en del av pengarna i form av aktier i det nya bolaget. Medan Laila Bagge väntade med att sälja sina aktier tills de steg i värde, så blev det säljstopp på börsen, och Bagge kunde inte få ut några pengar alls.

– Man måste ju gå på lite smällar. Det har väl alla gjort någon gång på aktiemarknaderna – att de sjunker eller inte går bra, har Laila Bagge sagt.