Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Laila Bagges ord om stora pengaförlusten

Laila Bagge
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Roger Nordin och Laila Bagge
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Laila Bagge
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Laila Bagge
Foto: OLLE SPORRONG

Laila Bagge blev av med 8 miljoner kronor över en natt.

Nu berättar radio- och tv-profilen om den svidande förlustaffären.

– Det var väldigt surt, säger hon i podcasten ”Roger & Laila”.

Laila Bagge, 46, förlorade 8 miljoner kronor i samband med att hon lämnade sitt smyckesföretag ”Rock by Sweden”. Det berättar radio- och tv-profilen för sin kollega Roger Nordin, 41, i podcasten ”Roger & Laila”.

Laila Bagge startade ”Rock by Sweden” tillsammans med affärspartnern Lili Assefa, 43. Bagge designade själv smyckena som beskrevs som en blandning mellan ”attityd, en rockig tvist och samtidigt eleganta inslag”. 

2015 såldes ”Rock by Sweden” efter att föregående år ha omsatt 4,7 miljoner kronor och gjort en nettovinst på cirka 700 000 kronor, enligt DI.

Försäljningspriset var 50 miljoner nyemitterade aktier i det nya bolaget. Men något gick snett – nu berättar Laila Bagge om vad som hände efter att hon gjort exit från företaget.

– Jag fick ju pengar för det först, men så fick jag också pengar för det i aktier i det nya bolaget. Som mest var de uppe på 8 miljoner. Jag tänkte: ”Jag väntar lite till, tills det stiger, då cashar jag in”.

– Sen hände det en grej som jag inte har lust att gå in på. Det blev säljstopp på börsen och de bromsade allting, det sjönk till noll så jag fick inte ut någonting. Jag har varit rik på pappret, så att säga. Det var väldigt surt. Jag satt och tänkte: ”Jag skulle ha löst in de där åtta millarna”. Trots att miljonerna försvann framför näsan på Laila Bagge, så är hon inte bitter.

– Det är bara att göra nya business, säger hon i podden.

Laila Bagges många järn i elden

Laila Bagge är känd för sin entreprenöriella sida. Ett av de projekt tv-profilen har är realityserien ”Lailaland” på TV3, där hon och sonen Liam Pitts visar sin vardag. Nyligen meddelades det att programmet får en tredje säsong med start 6 maj.

Tittarna får då bland annat ta del av Laila Bagges återkomst i musikbranschen. Hon upptäckte det svenska stjärnskottet Bishara Morad, 16, som knep silverplatsen i Melodifestivalen efter John Lundvik, 36.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.