Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Laila Bagges ilska mot Stefan Löfven

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Laila Bagge är arg på regeringen.
Laila Bagge.
Foto: Izabelle Nordfjell
Stefan Löfven.
Foto: Suvad Mrkonjic

Regeringen förbereder en kraftig sänkning av rotavdraget. 

Nu går Laila Bagge till attack mot statsminister Stefan Löfven. 

– Det är Löfvens jävla påhitt, han håller aldrig vad han lovar, säger hon i Rix Morronzoo. 

Det var i början av veckan som regeringen annonserade planerna på att kraftigt sänka rotavdraget. 

Sänkningen, som planeras till årsskiftet, innebär att man inte längre får dra av 50 procent av kostnaden. I stället kommer avdraget att landa på 30 procent. 

– Subventionen blir lite mindre, sa finansminister Magdalena Andersson till TV4 Nyheterna då. LÄS MER: Här är Lailas nya mångmiljonhusNu går Laila Bagge till attack mot statsminister Stefan Löfven. 

I Rix Morronzoo kritiserar hon beslutet starkt. 

– Det är Löfvens jävla påhitt. Han kan få sig en diss han också. Han håller aldrig vad han lovar. Vi skulle ha fått nyval. Fick vi det? Nej, det fick vi inte. Han gick i bräschen för att vi skulle behålla rot. Visst, det har han gjort. Men han har ändrat reglerna lite och sänkt det. Det är jävla skit alltså. Fy på sig. Alla de som röstar har blivit lovade en sak, och nu håller han inte det. Jag tycker det är dåligt mot de som röstat på honom, säger hon. 

Laila Bagge menar att sänkningen av rotavdraget kommer leda till att byggföretag går i konkurs och att fler börjar anlita svart arbetskraft. LÄS MER: Lailas stora sorg – Det är bannemej inte okej. Vad som kommer att hända är att alla som anställer vit arbetskraft kommer att anställa svart i stället. Folk kommer inte har råd. Folk har inte råd att renovera. Jag tycker det är värdelöst. Det är värdelöst för de byggarbetarna som kanske startat sin firma och tänkt att nu kör vi, det är massa som kan gå i putten, säger hon och fortsätter:

– Man sänker det här för att bygga nya bostäder eftersom det är bostadsbrist. Och det förstår jag. Men kan man inte hitta den slanten någon annanstans? Det är värdelöst att gå på arbetarklassens område. Det är de som lider mest. Det är de som drabbas mest. Folk med pengar drabbas inte. De har råd ändå. 

Finansminister Magdalena Andersson har tidigare kommenterat kritiken om svikna löften så här:

– Jag tror också att vi skulle få en svekdebatt om vi inte ser det faktum att rotavdragen blir dyrare för skattebetalarna, sa hon till TV4 Nyheterna.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.