Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Laila Bagges nya satsning - efter Zara Larssons succé

”Jag vill bli världsartist och sprida kärlek till alla. Jag älskar att sjunga och stå på scen”, säger Bishara Morad. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Laila Bagge. Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Benjamin Ingrosso. Foto: PERSONA STARS / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
Bishara Morad. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bishara Morad. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Benjamin Ingrosso. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG
1 / 8

När 15-årige Bishara Morad debuterar i Melodifestivalen 2019 är det första gången han står på scen – med en låt skriven av förra årets vinnare Benjamin Ingrosso.

Trots sin ringa erfarenhet är Bishara Morad ett fenomen i sociala medier, sedan i våras har han fått över 90 000 Instagram-följare – och upptäckts av Laila Bagge.

– Han är en oslipad diamant. Jag kände att jag måste hjälpa honom att hamna rätt, säger Laila Bagge.

Nyligen avslöjades artisterna som tävlar i Melodifestivalen 2019. Bland dem finns debutanten Bishara Morad, 15, från Linköping som är yngst i startfältet.

Låten heter ”On my own” och är skriven av Markus Sepehrmanesh, Robert Habolin – och förra årets vinnare Benjamin Ingrosso.

Bishara Morad har de senaste månaderna slagit igenom på sociala medier och på rekordtid fått 90 000 Instagram-följare. Han hyllas för sin röst och jämförs med en ung Justin Bieber, men fram till i våras var den unge artisten helt omedveten om sin talang.

– Det var min musiklärare som tvingade mig att stå på scen i matsalen. Jag var väldigt nervös när jag stod där och sjöng, sedan lade jag upp det på Instagram och fick jättebra respons, säger han och fortsätter:

– Jag blev överraskad, för det enda jag gjorde var att sjunga i duschen. Jag har aldrig någonsin sjungit för min familj, jag har varit jätteblyg. 

Efter den virala succén upptäcktes Bishara Morad av Laila Bagge, som bland annat varit manager åt Zara Larsson och suttit som jurymedlem i ”Idol”. Bagge ville jobba med honom.

– När jag var liten kollade jag på henne när hon var i ”Idol”-juryn – och sen kontaktade hon mig. Det var en dröm, helt ärligt, säger Bishara Morad.

 

 

https://www.instagram.com/p/BhWu3Jrhvks/

Laila Bagge: ”En oslipad diamant”

Laila Bagge berättar att hon fick höra talas om 15-åringen och såg att hans sångvideos hade fått sju miljoner visningar.

– Det är tack vare hans följare som jag gick in, fruktansvärt många hörde av sig och sa att jag måste kolla. Och jag blev blown away! En oslipad diamant. Jag kände att jag måste hjälpa honom att hamna rätt, säger hon och fortsätter:

– Jag kan bara jämföra med första gången jag såg Zara: "Aha! Wow!". Att det kan finnas så mycket talang i en så liten kropp – den resan vill man vara med på och det är väldigt sällan som det händer. 

Laila Bagge har legat lågt med det nya artistprojektet. När artisterna i Melodifestivalen 2019 presenterades vid presskonferensen i SVT-huset under tisdagen var Laila Bagge på plats, men höll sig i bakgrunden.

Bishara Morad kommer tävla i deltävling nummer fyra i Lidköping 23 februari.

 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!