Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Laila Bagges dilemma med Korosh: ”För privat”

Tillsammans driver paret skönhetsmärket Kolai.
Foto: PETER KNUTSON / FOTOGRAF PETER KNUTSON
Laila och Korosh är både kärleks- och affärspartners.
Foto: Eero Hannukainen/TT / TT NYHETSBYRÅN / EERO HANNUKAINEN / ¿Eero Hannu
Laila Bagge delar med sig av parets relationsknep,
Foto: Johan Jeppsson/TT / TT NYHETSBYRÅN / Johan Jeppsson / Johan Jeppsson

Kärleken spirar mellan Laila Bagge och Korosh Kananian som nyligen firade sju år som par. 

I en stor intervju berättar Bagge om hur de håller romantiken vid liv, den nya säsongen av ”Svenska powerkvinnor” och om dilemmat med att jobba tillsammans med sin partner.

– Det är lätt att man blir för privat, säger Laila Bagge.

Laila Bagge, 49, och Korosh Kananian, 31, firade nyligen sju år tillsammans och passade då på att lyxa till det med en romantisk resa till Maldiverna.

– Vi åt middag på en egen liten ö. Vi tog en båt dit, hade en egen kock som grillade. Vi åt och drack gott, berättar Laila Bagge.

Men det var inte bara en resa i romantikens sfär – paret, som driver skönhetsmärket Kolai tillsammans, utförde även en del jobb. Bland annat fotade de till sitt skönhetsmärke. 

– Vi jobbade ganska mycket faktiskt. Vi plåtade för Kolai, våra skönhetsprodukter. Det var både härligt och jobb. Och så sände jag radio därifrån också. Men jag älskar Maldiverna, det är fantastiskt, säger Laila Bagge.

Kolai grundade paret för drygt två år sedan, som en hyllning till deras då femårsjubileum som par. 

Att jobba tillsammans med sin partner kan vara en utmaning för många och Laila Bagge berättar om vad hon menar kan vara den största faran med det.

Hur är det att jobba ihop?

– Nä men det är väl som med alla som har en partner man jobbar med – det går upp och ner. Det funkar ju bra, annars hade vi inte gjort det. Men det är lätt att det blir jobb nästan hela tiden. Man får se upp för att inte hamna där, berättar Laila Bagge och fortsätter:

– Ofta driver jag på och Korosh säger ”stopp, nu pratar vi inte mer jobb”. Då får man ju lite dåligt samvete. Att just det, nu är det vi som partners, vi kanske ska prata om något annat så inte hela livet bara blir jobb. Det är väl den största faran.

– Och när det är något vi är oense om får man vara noga med att ”nu pratar jag jobb”, så man inte tar det personligt.

Relationsknepen

Att man riskerar att såra partnern när man egentligen pratar med kollegan?

– Exakt. Det är lätt att man blir för privat. Men vi har lärt oss nu efter x antal år.

Efter sju år tillsammans har Laila Bagge en del relationsknep att dela med sig av.

– Kommunikation. Det viktigaste är inte alltid att ha rätt och vinna en diskussion. Utan snarare: Vad är lösningen? Vad vill vi uppnå? Annars hamnar man lätt i ”du gjorde det, jag hade rätt”. Vill man uppnå vem som hade rätt eller fel? Det viktiga är att komma fram till en lösning. Har man hittat den nyckeln kan man vara ihop väldigt länge. Livet ut, säger hon och fortsätter:

– Och sedan respekten för varandra. Inte glömma bort att göra sig till för varandra. Inte ta varandra för givet. Att fortfarande hitta på roliga saker, överraska. Det behöver inte vara något dyrt. Ett fint meddelande på en oväntad plats, kanske i kylskåpet, på mjölken. Skickar ett sms. Det där lilla extra. Men inte bara handla blommor, för det är så himla enkelt tycker jag.

Nyckeln till relationen

Korosh Kananian har tidigare berättat om vad han själv tror är nyckeln till att deras relation fungerar så bra.

– Att vi är väldigt öppna med varandra. Det finns ingenting som vi inte berättar för varandra. Sedan är vi lika på många sätt och är vi olika så kompletterar vi varandra, sa han 2019.

När han under samma intervju fick frågan om vad som var det bästa med Laila Bagge svarade han:

– Hur lång tid har du? Hon är envis och hela hennes mindset är att ingenting är omöjligt. Det är fascinerande och någonting som jag verkligen beundrar henne för.

Inte heller Laila Bagge höll tillbaka på de fina orden om sin partner.

– Korosh har otroligt mycket humor. Men det bästa är nog att han kan se när han behöver fånga upp mig. Jag behöver inte säga något, utan han stöttar upp med en gång och tar över. Jag känner att jag behöver inte alltid vara stark utan kan luta mig mot honom, berättade hon 2019.

Mouna Esmaeilzadeh, Antonija Mandir, Kristina ”Keyyo” Ptreushina, Laila Bagge och Camilla Läckberg utgör tillsammans ”Svenska powerkvinnor”.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Budskapet i ”Svenska powerkvinnor”

Laila Bagge är nu aktuell som en av huvudpersonerna i realityserien ”Svenska powerkvinnor”, som visas på Viaplay och Viafree.

I serien vill hon lyfta fram kvinnliga företagare. Hon nämner att bara 26 procent av Sveriges företagare är kvinnor och att en procent av allt riskkapital går till kvinnor.

– Jag tycker det måste till ett trygghetssystem för att fler kvinnor ska våga hoppa, följa sina drömmar, säger Laila Bagge.

Många kvinnor är oroliga för vad som händer om man blir gravid eller sjuk som egenföretagare, tror hon.

– Sen framför allt: Förebilder! Det måste finnas kvinnliga förebilder som visar att inget är omöjligt.

Laila Bagge öppnar upp om mammans blodcancer: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.