Laila Bagge: Jag vill aldrig  gifta mig igen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Laila Bagge berättar om separationen från exmaken Niclas.- Jag vill aldrig gifta mig igen., säger hon.
Foto: Izabelle Nordfjell
Nu berättar Laila Bagge Wahlgren om tiden efter separtionen från Niclas Wahlgren.
Foto: Izabelle Nordfjell
Expressens Pascal Engman med Laila Bagge.
Foto: Izabelle Nordfjell
Nu berättar Laila Bagge för första gången om den tuffa hösten och skilsmässan.
Foto: Olle Sporrong
Det var i början av november i fjol som Laila Bagge och Niclas Wahlgren berättade att de går skilda vägar.
Foto: Nils Petter Nilsson
Direkt när "Idol" var över lämnade Laila Bagge Sverige och begav sig till Maldiverna tillsammans med äldsta sonen Liam.
Foto: Sven Lindwall
1 / 7

Efter skilsmässan från exmaken Niclas Wahlgren är Laila Bagge beredd att gå vidare.

Den turbulenta hösten har hon lagt bakom sig – men vill i nuläget aldrig gifta sig igen. 

– Jag har gråtit, berättar hon för Pascal Engman. 

Laila Bagge, 42, och Niclas Wahlgren, 49, berättade i november i fjol att de bestämt sig för att gå skilda vägar. Tajmingen var den sämsta möjliga, med en "Idol"-säsong i full gång där hon varje fredag satt live framför en miljonpublik.

– Jag var jättenervös hela tiden. Jag kände att jag var tvungen att ta det i min takt, hinna tänka. Det rörde ju min familj. Jag visste ju inte själv innan alla kräver ett svar. Ibland kräver allmänheten ett svar innan man själv vet. Vad ska man säga då? Det var det jobbigaste – att gå till en livesändning och vara på sin vakt, säger hon.

Är tacksam mot medier

Laila har konsekvent valt att inte uttala sig om skilsmässan – fram tills nu. Expressen träffar henne på Hotel Anglais i centrala Stockholm. Hennes svar är långa och eftertänksamma. Hösten var svår. Som om skilsmässan inte vore nog avled "Idol"-deltagaren Tristan Björling i slutet av november. En tragedi som skakade om henne.

– Det var mycket under hösten, intensivt. Det var tufft, just att ha ett jobb där man faktiskt går live varje fredag. Det kändes som att folk studerade mig mer intensivt. Det var verkligen jobbigt. En skilsmässa är aldrig rolig, och att göra det offentligt är ännu värre, framför allt när man sitter i livesändning varje fredag. Jag är ändå väldigt tacksam för hur ni hanterade det. Och TV4 och hela "Idol"-produktionen. Sen är skvallerpressen en annan sak. Men jag fick en väldig respekt för er, säger hon.

"Jag har gråtit"

Varför Laila och Niclas valde att gå skilda vägar vill de hålla för sig själva. Inte heller när beslutet egentligen fattades vill hon säga någonting om.

– Jag har gråtit, det gör nog alla som skiljer sig. Jag kommer minnas mina och Niclas år med glädje, det har varit fantastiskt. Vår son Kit är ett bevis på hur bra och fint vi haft det, säger Laila.

Vänner och familj ställde upp för "Idol"-stjärnan och såg till att hon inte skulle isolera sig och vara alltför ensam i sin sorg.

– Jag har haft fantastiska vänner som funnits där hela tiden. Och min familj, mina syskon. Sen blev jag kidnappad av mina vänner till ett spa, vilket var enormt härligt. Egentligen fyller jag år i december, men de tog med mig redan i november eftersom de tyckte att jag behövde det. Jag uppskattade verkligen det något enormt, säger hon.

För tillfället bor hon kvar i ex-makarnas stora villa på Lidingö. Men i mars flyttar hon in i ett nytt hus på Lidingö, i närheten av det gamla.

– Min och Niclas relation är väldigt bra, vi är vänner. Vi åt middag häromdagen tillsammans. Jag ser ingen anledning till varför man ska vara ovänner. Vi har älskat varandra och har barn ihop, säger Laila.

För bara några dagar sedan avslutade Laila och Pernilla Wahlgren, Niclas syster, sitt gemensamma bloggsamarbete. Men det har inte med skilsmässan att göra.

– Vi har jobbat tillsammans i två års tid. Jag vill stå på egna ben, det ville Pernilla också. Båda har en massa projekt, jag har fått ett nytt jobb. Jag kände att jag behövde en nystart. Jag tror att vi båda kände att det var dags för något nytt, säger hon.

Är fortfarande vänner

Relationen med familjen Wahlgren är intakt.

– Vi kommer alltid ha en relation. Kit har ju kusiner och så. Det är jätteviktigt. Jag har aldrig haft några problem med att vara vän med mina ex och deras familjer, säger Laila.

Hon har dessutom skaffat ett nytt jobb, sedan en tid tillbaka leder hon tillsammans med Adam Alsing och Marko "Markoolio" Lehtosalo "Rix Morgonzoo".

– Jag har en barnvakt som sover över och äter frukost med barnen varje dag. Det är en timme som jag tyvärr missar på morgonen. Jag önskar jag kunde funnits där och ätit frukost med barnen. Men jag är hemma när de kommer hem och kan hämta Kit tidigare på dagis, säger Laila.

"Jag är lycklig"

Den tuffa hösten har hon lagt bakom sig. Nu vill hon fokusera på 2015.

– Jag är väldigt lycklig, säger hon.

Laila har inte träffat någon ny man.

– I dagens läge vill jag aldrig gifta mig igen. Så känner nog alla som är nyskilda. Men när jag skilde mig från Anders sa jag också "aldrig mer", men jag gifte mig ändå en gång till. I dagens läge känns det ändå väldigt långt borta, säger hon.

Men tillägger:

– Jag tänker inte vara en nucka resten av livet.

"Laila är min bästa vän

Laila Bagge har berättat för Niclas Wahlgren att hon gett den här intervjun. Han kommenterar separationen så här:

– Jag tycker att det är oerhört, oerhört tragiskt. Vi är vänner, Laila är min bästa vän. Och hon är förbannat duktig i radio.

Laila Bagge

Ålder: 42.

Yrke: "Idol"-jurymedlem, låtskrivare, radioprofil, bloggare och designer.

Bor: Villa på Lidingö.

Familj: Sönerna Kit och Liam.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.