Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Laila Bagge försvarar Bianca Ingrosso efter påhoppen

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

I veckans avsnitt av podcasten ”Roger och Laila” kritiserar radioprofilen Roger Nordin influncern Bianca Ingrosso.

Då går Laila Bagge till motattack – och försvarar den populära ”Wahlgrens värld”-profilen.

– Jag tycker att hon har fått väldigt mycket skit från äldre kvinnor faktiskt. Obefogad skit, säger Laila Bagge i podcasten.

Radioprofilen Roger Nordin är rädd för Bianca Ingrosso – för att hon har så stor makt.

Det förklarar han i senaste avsnittet av podcasten han har med Laila Bagge, ”Roger och Laila”.

– Jag är rädd för Bianca Ingrosso. Hon har nästan en miljon följare på Instagram. Hon är alltså vår tids opinionsbildare och maktfaktor och hon vet antagligen knappt skillnaden mellan riksdag och regering, säger Roger Nordin i podcasten.

Säger emot kollegan mitt i inspelningen

Men kollegan Laila Bagge håller inte med. I stället går profilen till Ingrossos försvar, och menar att hon är en bra förebild som får ta för mycket hat från äldre för sin succé.

– Bianca för mig är en tjej med skinn på näsan. Hon är feminist och står upp för sina åsikter. Hon säger vad hon tycker och tänker, vilket jag tycker det här samhället verkligen saknar. Jag tycker att hon är en bra förebild. Jag tycker att hon har fått väldigt mycket skit från äldre kvinnor faktiskt. Obefogad skit, säger Laila Bagge i podcasten.

”En slags anti-intellektuell trend”

Roger Nordin utvecklar och förklarar att det inte är personlig kritik mot Bianca Ingrosso. Han menar att det snarare handlar om hur världen ser ut i dag, och att han tycker att sociala medier-profiler har för stor makt överlag.

– Förlåt Bianca, det är inte min mening att hänga ut dig, men du symboliserar på något sätt en slags anti-intellektuell trend. Förr i tiden så lyssnade man när chefredaktören på DN skrev en debattartikel. Eller när Göran Greider uttalade sig. Nu försvinner de för de gör sig inte så bra på bild.

Expressen har varit i kontakt med Roger Nordin och Laila Bagge via presskontakt och de avböjer att kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.