Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagercrantz nobb mot Persbrandt

Foto: CATO LEIN
Foto: / DN TT NYHETSBYRÅN

I självbiografin "Så som jag minns det" berättar Mikael Persbrandt sin egen historia.

Men den kunde ha berättats annorlunda. 

Nu avslöjar författaren David Lagercrantz i podcasten "Schulman Show" att han först fick frågan om att skriva boken – men tackade nej.

– Jag har gjort det där, säger han i podcasten.

I självbiografin "Så som jag minns det" lägger skådespelaren Mikael Persbrandt ut texten om om sin egen gränslöshet, både privat och i yrket.

Han berättar bland annat om hur han var hög på kokain vid ett Unicef-möte med Zlatan och hur en Dramaten-chef tvingades köpa ut honom ur en "knipa" i Hongkong.

 

LÄS MER: Persbrandt hög på kokain vid Unicef-möte med Zlatan

 

David Lagercrantz nobbade Mikael Persbrandt

Historieskrivningen i boken är gjord tillsammans med författaren Carl-Johan Vallgren. 

Men berättelsen kunde ha varit en annan.

I Alex Schulmans podcast "Schulman Show" berättar författaren David Lagercrantz hur han först fick frågan om att skriva boken tillsammans med Mikael Persbrandt – men valde att tacka nej.

– Jag har gjort det här. Jag vill gå vidare och ska jag göra det så ska jag ut i världen på nåt sätt, säger han i podcasten. 

David Lagercrantz träffade Mikael Persbrandt för ett möte inför boken men tackade ändå, trots skådespelarens charm, nej till erbjudandet. 

– Jag har läst boken och det är en skakande skildring. Man har tusen saker att välja på och det är paradoxen. Saker man hade gått i gång på för tio år gör man inte längre, säger han.

 

LÄS MER: Före detta Dramaten-chefen slår tillbaka mot uppgifterna

 

Får många förfrågningar

David Lagercrantz är författaren bakom Zlatans succébiografi "Jag är Zlatan Ibrahimovic". Boken har sålt i miljoner exemplar – en framgång som innebär att förfrågningarna hos David Lagercrantz är många.

Men David Lagercrantz själv vill inte tala högt om hur han tackade nej trots Alex Schulmans påtryckningar. 

– Det finns nästan ingen faktabok som kommer ut som inte har studsat på mig först. Men jag vill inte sälja ut folk som att de är något slags andrahandsalternativ, säger han i podcasten "Schulman Show".