Foto: CATO LEINFoto: CATO LEIN
 Foto: CATO LEIN
Foto: / DN TT NYHETSBYRÅNFoto: / DN TT NYHETSBYRÅN
 Foto: / DN TT NYHETSBYRÅN

Lagercrantz nobb mot Persbrandt

Publicerad

I självbiografin "Så som jag minns det" berättar Mikael Persbrandt sin egen historia.

Men den kunde ha berättats annorlunda. 

Nu avslöjar författaren David Lagercrantz i podcasten "Schulman Show" att han först fick frågan om att skriva boken – men tackade nej.

– Jag har gjort det där, säger han i podcasten.

I självbiografin "Så som jag minns det" lägger skådespelaren Mikael Persbrandt ut texten om om sin egen gränslöshet, både privat och i yrket.

Han berättar bland annat om hur han var hög på kokain vid ett Unicef-möte med Zlatan och hur en Dramaten-chef tvingades köpa ut honom ur en "knipa" i Hongkong.

 

LÄS MER: Persbrandt hög på kokain vid Unicef-möte med Zlatan

 

David Lagercrantz nobbade Mikael Persbrandt

Historieskrivningen i boken är gjord tillsammans med författaren Carl-Johan Vallgren. 

Men berättelsen kunde ha varit en annan.

I Alex Schulmans podcast "Schulman Show" berättar författaren David Lagercrantz hur han först fick frågan om att skriva boken tillsammans med Mikael Persbrandt – men valde att tacka nej.

– Jag har gjort det här. Jag vill gå vidare och ska jag göra det så ska jag ut i världen på nåt sätt, säger han i podcasten. 

David Lagercrantz träffade Mikael Persbrandt för ett möte inför boken men tackade ändå, trots skådespelarens charm, nej till erbjudandet. 

– Jag har läst boken och det är en skakande skildring. Man har tusen saker att välja på och det är paradoxen. Saker man hade gått i gång på för tio år gör man inte längre, säger han.

 

LÄS MER: Före detta Dramaten-chefen slår tillbaka mot uppgifterna

 

Får många förfrågningar

David Lagercrantz är författaren bakom Zlatans succébiografi "Jag är Zlatan Ibrahimovic". Boken har sålt i miljoner exemplar – en framgång som innebär att förfrågningarna hos David Lagercrantz är många.

Men David Lagercrantz själv vill inte tala högt om hur han tackade nej trots Alex Schulmans påtryckningar. 

– Det finns nästan ingen faktabok som kommer ut som inte har studsat på mig först. Men jag vill inte sälja ut folk som att de är något slags andrahandsalternativ, säger han i podcasten "Schulman Show".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag