Lady Gaga får 1150 kronor från Stim för låten "Poker face".
Lady Gaga får 1150 kronor från Stim för låten "Poker face".

Lady Gaga tjänar 1150 kronor på Spotify

Publicerad
Uppdaterad
Lady Gaga var populärast på Spotify med en miljon lyssningar.
Nu får hon sina Stimpengar:
1 150 kronor.
Lady Gagas ”Poker face” var populäraste låten på Spotify under musiktjänstens första fem månader, visar den första utbetalningen av Stimpengar som görs för Spotify, enligt organisationens egen tidning Stim-nytt.
En miljon gånger spelades låten - vilket ger 2 300 kronor i Stimpengar som Lady Gaga och låtskrivarpartnern Redone får dela på.

Dogge rasar

Rapparen och låtskrivaren Dogge Doggelito blir bestört när han hör summan.
- Det är helt sjukt. Vi musiker har ingen rätt, man får inte betalt längre.
- Lady Gaga hade tjänat mer på att köra svarttaxi en kväll vid Odenplan, säger Dogge Doggelito.

"Bättre än fildelning"

Artisten och låtskrivaren Alexander Bard vill inte kommentera summan utan att veta hur Lady Gagas skivbolagskontrakt ser ut, men säger:
- 2 300 är mer än noll som hon skulle ha fått av Pirate Bay. Det är bättre än fildelning, säger Alexander Bard.

Framtiden

Både Alexander Bard och Dogge Doggelito tror att Spotify och liknande tjänster är framtiden.
- Det här är babysjukdomar. Jag hoppas att vi upphovsmän en dag i framtiden kommer att kunna få betalt på ett vettigt och schyst sätt, säger Dogge Doggelito.
Stim-nytt jämför med om ”Poker face” hade spelats i radioprogrammet ”Sommar” som brukar ha runt en miljon lyssnare.
Då hade Stim-utbetalningen bara blivit 100 kronor till Lady Gaga och Redone.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag