”Den kroniska sjukdom som jag lever med är fibromyalgi”, skriver Lady Gaga på Twitter. Foto: HUBERT BOESL/FAMOUS / FAMOUS/AVALON.RED B6106”Den kroniska sjukdom som jag lever med är fibromyalgi”, skriver Lady Gaga på Twitter. Foto: HUBERT BOESL/FAMOUS / FAMOUS/AVALON.RED B6106
”Den kroniska sjukdom som jag lever med är fibromyalgi”, skriver Lady Gaga på Twitter. Foto: HUBERT BOESL/FAMOUS / FAMOUS/AVALON.RED B6106
Lady Gaga har lidit av svåra smärtor i flera år. Foto: REX / REX REX FEATURESLady Gaga har lidit av svåra smärtor i flera år. Foto: REX / REX REX FEATURES
Lady Gaga har lidit av svåra smärtor i flera år. Foto: REX / REX REX FEATURES

Lady Gaga om svåra sjukdomen

Publicerad

Lady Gaga har lidit av svåra smärtor i flera år.

Nu har stjärnan berättat på Twitter vad hon lider av:

”Den kroniska sjukdom som jag lever med är fibromyalgi”, skriver Lady Gaga enligt CNN.

I trailern för dokumentären ”Five Foot Two”, som kommer att finnas att streama på Netflix den 22 september, kan tittaren se Lady Gaga få injektioner mot kraftig muskelvärk. Stjärnan berättade under tisdagen att hon har lidit av svåra smärtor under flera år.

”I vår dokumentär så är den kroniska sjukdom som jag lever med fibromyalgi. Jag hoppas kunna öka medvetenheten och föra samman människor som har samma diagnos”, skriver Lady Gaga på Twitter.

https://twitter.com/ladygaga/status/907571825294675968

Det är första gången som Lady Gaga berättar om diagnosen, men hon har tidigare pratat om sina svåra smärtor. 

”Har en frustrerande dag med kroniska smärtor”„ skrev artisten i ett Instagram-inlägg förra året.

https://www.instagram.com/p/BM7UxeIDt_O/

VAD ÄR FIBROMYALGI?

✓Fibromyalgi innebär långvarig smärta eller värk i musklerna på flera ställen i kroppen. Vid fibromyalgi har du också en ökad smärtkänslighet. Det finns behandling som kan lindra besvären så att du kan leva ett bra liv trots sjukdomen.

✓Fibromyalgi kännetecknas av att

du har ont i kroppen under en lång period

du har sänkta smärttrösklar och kan därför få ont av sådant som inte gör ont hos friska personer

du har stela muskler och domningar

✓Det är också vanligt med andra symtom som magbesvär.

Källa: 1177 Vårdguiden

”Det är tufft, men även befriande”

Lady Gaga har fått mycket stöd efter att ha berättat om smärtorna och diagnosen och har tackat på sociala medier, skriver WLJA. Hon avslöjade också att en av hennes metoder för att bekämpa smärtorna är att sitta i en infraröd bastu iklädd en värmefilt följt av ett isbad när hon får spasmer.

Netflix-dokumentären ”Five Foot Two” om sångerskan hade sin premiär på filmfestivalen i Toronto under fredagen förra veckan där hon även uppträdde, bara dagar efter att ha tvingats ställa in en spelning i Montreal på grund av sjukdom.

– Det är tufft, men även befriande, sade Lady Gaga om arbetet med dokumentären.

Det är inte fibromyalgi som stjärnan har kämpat mot på senare år. 2013 tvingades Lady Gaga ställa in flera konserter under sin ”Born This Way”-världsturné med anledning av att hon hade brutit höften och behövde opereras, med ett halvårs rehabilitering som följd. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag