Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lady Gaga: Jag vill inte träffa Patrizia Reggiani

Se inspelningsplatserna där de spelat in filmen ”House of Gucci”
Lady Gaga på ”House of Gucci”-premiären.
Foto: MARION CURTIS/STARPIX FOR MGM/SHUTTERS / MARION CURTIS/STARPIX FOR MGM/SHUTTERSTOCK SHUTTER
Patrizia Reggiani.
Foto: LUCA BRUNO / AP
Lady Gaga som Patrizia Reggiani i ”House of Gucci”.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Lady Gaga spelar Patrizia Reggiani i ”House of Gucci”.

Filmen baseras på den sanna historien om Reggianis äktenskap med modemogulen Maurizio Gucci som slutade i ett beställningsmord – som frun låg bakom.

Men Lady Gaga har själv aldrig träffat Reggiani i verkligenheten och har heller inga planer på att göra det i framtiden.

– Jag tycker det hon gjorde var fel, säger artisten till ITV.

I veckan har storfilmen ”House of Gucci” premiär.

Filmen handlar om Patrizia Reggiani, 72, som dömdes till 29 års fängelse för att ha anlitat en mördare att döda hennes exman – Maurizio Gucci, arvtagare till modehuset Gucci.

Lady Gaga, 35, spelar rollen som Patrizia Reggiani i ”House of Gucci”, men för ITV berättar stjärnan att hon aldrig har träffat Reggiani i verkligheten.

– Jag vill inte vara i maskopi med Patrizia Gucci. Jag tror att hon vill berätta en historia om sig själv som en ökänd mördare och en kvinna som gav Gucci råd, säger Lady Gaga till ITV.

– Jag tycker att det hon gjorde var fel och jag tror att hon ångrar sig djupt.

Patrizia Reggiani och Maurizio Gucci har två gemensamma döttrar, Alessandra och Allegra. Lady Gaga säger till ITV att om det är några hon tänker på när filmen går upp på vita duken så är det dem.

– De vill troligtvis inte det, men i varje fall så bryr jag mig djupt om att det här måste vara väldigt jobbigt för dem och som skådespelerska är det något jag måste räkna med.

Kritiken från Patrizia Reggiani

Patrizia Reggiani har tidigare uttalat sig om att Lady Gaga spelar henne i ”House of Gucci”.

Till italienska nyhetsbyrån Ansa sa Reggiani i våras att hon var ”irriterad” över att stjärnan spelar henne eftersom Gaga inte hört av sig för att träffa henne.

– Jag är ganska irriterad över att Lady Gaga ska spela mig i den nya Ridley Scott-filmen utan att ha haft en tanke eller känsla för att komma och träffa mig, sa Patrizia Reggiani då.

– Det är inte en ekonomisk fråga. Jag kommer inte få en krona från filmen. Det handlar om sunt förnuft och respekt, fortsätter hon.

”House of Gucci” har premiär på bio den 26 november. 

Spoiler Alert: Premiärerna du inte får missa i november

Omfamna novembermörkret med en ny serie! Tv-formatet Spoiler Alert ger dig premiärerna, recensionerna, intervjuerna och snackisarna.

LÄS MER:
Jared Leto oigenkännlig i ”House of Gucci”

LÄS MER:
Lyxmärket Gucci 100 år: Sex, mord, glamour och mode 

LÄS MER:
Se inspelningsplatserna där de spelat in filmen ”House of Gucci”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.