Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läckbergs vädjan till alla mammor: ”Snälla”

Camilla Läckbergs ovärderliga gåva till författarkollegan Henrik Fexeus.
Camilla Läckberg uppmanar alla föräldrar – och framför allt mammor att vara snälla mot sig själva i juletider.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
”Alla ni kvinnor jag nu ser i flödet som stressar över allt som 'måste' göras. Glöm inte att även ungar i skrynkliga lucialinnen är lyckliga ungar”, skriver hon på Instagram.
Foto: FREDRIK SANDBERG /TT / TT NYHETSBYRÅN

Julen står för dörren och för många innebär det en enorm stress.

Camilla Läckberg har därför en vädjan till människor där ute. 

”Det bästa vi kan ge våra barn är en jul med en mamma som inte sitter med gråten i halsen av trötthet på julafton”, skriver deckardrottningen på Instagram.

Julen är många barns favorithögtid – och med det kan det också komma en hel del press på föräldrar, och framför allt hos mammor. Det skriver Camilla Läckberg, 48, på Instagram.

”Lucia, jul, ja alla jävla högtider bygger enorm stress, framför allt hos kvinnor. Nu har jag turen ha en man som i ordets alla bemärkelser delar sysslorna lika här hemma. Men trots det känner jag pressen som kvinna, som mamma, inte bara leverera, utan överleva.”

Författaren förklarar att barn egentligen inte kräver perfektion, utan att det är de vuxna som lägger den pressen på varandra. I stället har hon en vädjan till alla mammor där ute.

”Så snälla alla mammor. Det bästa vi kan ge våra barn är en jul med en mamma som inte sitter med gråten i halsen av trötthet på julafton. Det är svårt att släppa taget om önskan att vilja vara perfekta föräldrar. Men perfekt för vem då?”

Hyllningen till alla mammor där ute

Författaren vet att det hon sagt genom åren har framkallat en hel del reaktioner.

”Jag har genom åren provocerat många genom att säga jag är en grym mamma – fast jag samtidigt går emot normen många gånger för 'perfekta mamman'. Jag har inte valt mellan min karriär och min mammaroll. Jag har prioriterat båda.”

Hon skriver vidare att hon gett sina barn kärlek, kramar, uppmuntran och stöd – och att det inte är perfektionen som är det viktiga. 

”Alla ni kvinnor jag nu ser i flödet som stressar över allt som 'måste' göras. Glöm inte att även ungar i skrynkliga lucialinnen är lyckliga ungar”, avslutar Camilla Läckberg.


https://www.instagram.com/p/ClwItQIIJ6A/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true
MER NÖJE: Per Andersson skiljer sig: Oväntad vändningVisa beskrivning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.