Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckbergs succé – dragit in 100 miljoner utomlands

Författarduon Henrik Fexeus och Camilla Läckberg på premiärvisningen av ”Lyckoviken”.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Camilla Läckberg.
Foto: Magnus Ragnvid / Viaplay

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 46, har gått samman med mentalisten Henrik Fexeus, 49, för att skriva en deckartrilogi.

Första delen kommer om ett år – men duon har redan sålt rättigheter och fått förskott på över 100 miljoner kronor utomlands.

– Mottagandet har varit fantastiskt, säger presstalespersonen Lili Assefa Wolf.

Den första boken i vad som ska bli en trilogi deckare heter ”Box”. Romanerna kretsar kring polisen Mina Dabiri och mentalisten Vincent Walder och utspelar sig i det nutida Stockholm.

För författarna Camilla Läckberg och Henrik Fexeus är det en lukrativ storsatsning. Utomlands är förväntningarna nämligen höga på trilogin. Enligt Expressens uppgifter har duon sålt rättigheterna och fått förskott på över 100 miljoner kronor.

– Vi kan inte kommentera siffror, men mottagandet har varit fantastiskt, säger Lili Assefa Wolf.

Släpps hösten 2021

”Box” är planerad att släppas hösten 2021. I boken introduceras läsarna för huvudpersonerna Mina och Vincent. Tillsammans arbetar det udda paret för att lösa en serie mord som liknar magiska trolleritrick.

Camilla Läckberg är just nu aktuell med såpan ”Lyckoviken” på TV3 och Viaplay. Hon är upphovsperson till serien som precis haft premiär. I ett inlägg på Instagram skriver hon att hon fick idén för sju år sedan.

”För mig är det fullkomligt surrealistiskt att en idé till karaktärer, story, universum, som bara fanns som en idé och en vision i mitt huvud – nu finns på riktigt”, skriver hon om ”Lyckoviken”.

12 miljoner i utdelning

Deckardrottningen ligger bakom en pengamaskin. Förra året drog hennes bolag Camlac AB in 31,5 miljoner kronor – och hon unnade sig 12 miljoner i utdelning.

Intäktsmässigt är hon Sveriges mest framgångsrika levande författare.

Henrik Fexeus har skrivit flera böcker om praktiskt psykologi och har en bakgrund som mentalist. Han slog igenom offentligt med tv-serien ”Hjärnstorm” som gick på SVT mellan 2007 och 2009.

Fexeus satt även med i juryn i ”Talang” 2011.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.